keskiviikko 18. tammikuuta 2012

KuvakirjojaJipii, tänään ihkaensimmäinen kuvakirjani lähti painoon. Kauan sen kanssa onkin puuhattu, ja nyt se on vihdoin valmis. Suurimpana haasteena olivat rajattu sivumäärä 50 ja minun ylenpalttinen kuvakirjasto. Toimitusaikaa kuvakirjalle luvattiin yllättävän vähän - vain 4 päivää. Ihanan nopeaa palvelua!
Kiinan matkaa koskevan kuvakirjan toteutin Eirikuvan kuvakirjaohjelmalla. Ohjelma oli kuitenkin sen verran kaatuileva ja hidas, että siirryin Vuosi 2011 -kirjan tekemisen osalta ifolorin kuvakirjaohjelman pariin. Se puolestaan paljasti iMacini käyttöjärjestelmän olevan vanhanaikainen. Siispä ennen uuden kuvakirjan tekemistä piti asentaa uudempi käyttöjärjestelmäversio. Applen tietokoneissa hassuinta (ja ehkä ärsyttävintä) on se, että käyttöjärjestelmäversiot pitää asentaa vuoronperään, joten koneessani ei tälläkään hetkellä ole uusinta versiota, vaan pari vuotta sitten julkaistu OS X Snow Leopard. Noh, olenpa nyt kuitenkin 2010-luvulla. :DMutkien kautta ifolorin kuvakirjaohjelmaan päästyäni olin samantien tyytyväinen. Sulava, helppokäyttöinen, nopeasti toimiva ja selkeä käyttöliittymä päästi minut nopeasti työntouhuun. Layouttejakin oli niin paljon, että tuli valinnanvaikeuksia. Kuvia oli myös apuviivojen ansiosta helppo asetella vierekkäin. Kerrassaan hyvä ohjelma!

Kolmantena kaavailemanani kuvakirjaprojektin aiheena on asuntomme remontti. Kuvatkin olisivat jo järjestetty aiheenmukaisiin kansioihin eli tarvitsisi enää vain aikaa kirjan tekemiselle. Eniten aikaa kuvakirjoissa mielestäni vie tekstien kirjoittaminen, sillä haluan saada kirjaan ihan kirjalliset kertomukset tapahtumista, paikkojen kuvauksista ja kohtaamistamme asioista. Tällöin kirjan kuvasisältö avautuu helpommin myös muille kuin meille itsellemme.

2 kommenttia:

  1. Mie olen tehnyt sukulaisien pyynnöstä muutamia kuvakirjoja, mutta itselle en yhtään. Nyt harmittaa, että olisi pitänyt tehdä miun ja miehen ekasta yhteisestä ulkomaanmatkasta alkaen kuvakirjoja, nyt tuntuisi vähän hassulta aloittaa "kesken". Sitäkin olen miettinyt, että huijaisin jo teettäisin kirjat nyt useamman vuoden jälkijunassa. :D

    VastaaPoista
  2. Voithan sä teettää yhden kirjan, jossa olisi kaikki tähänastiset matkat yksissä kansissa. :)

    Meillä oli myös ajatuksena teettää viime vuoden joka reissusta oma kirja, mutta päädyinkin teettämään lopulta 120-sivuisen Vuosi 2011 -kirjan. Kiinan matkasta tosin tein ihan oman kirjan, koska se oli vuoden "matkojen matka". Kirjat itse asiassa tulivatkin tänään postista, ja voi että ne ovat mahtavia! Ei kyllä enää tee mieli teettää normaaleja paperikuvia, kun voi saada kerralla kuvat yhteen kirjaan. Aivan loistavia nuo kuvakirjat!

    VastaaPoista