keskiviikko 25. elokuuta 2010

LämpöeristettäMarraskuun 30. päivänä vuonna 2009 kerroin (katso täältä), miten poistimme vanhat lastu- ja tuulensuojalevyt isomman makuuhuoneen kahdesta seinän pätkästä. Toinen pätkä peitettiin samantien Spu Anselmi -eristelevyllä, mutta parvekkeen oven ympärys jäi odottamaan päätöstä parvekkeen oven vaihtamisesta/uusimisesta. Tällä viikolla sitten päädyimme lopputulokseen, että tuunaamme vanhan oven lämpötiiviiksi ja poistimme samalla sisäoven. Parvekkeen ovessa oli nimittäin kaksi ovilehteä, jotka avautuivat eri suuntiin; toinen sisälle suoraan liukuoveen kolahtaen ja toinen ulospäin osuen ikkunapeltiin. Kumpikaan ovi ei siis käytännössä ole hyvä.


Suurin ongelma oli kuitenkin se, että oven ympärillä oleva seinä veti kylmää ilmaa koko ajan. Vanhat levyt poistettuamme huomasimmekin, että polyuretaani ei ollut peittänyt koko seinää. Joissakin kohdissa näkyi jopa läpi. Siispä otimme polyuretaania ja ruiskutimme sitä reikiin sekä seinän reunoihin.


Polyuretaanin laittamisen jälkeen painoimme valmiiksi leikatut Spu Anselmi -lämpöeristelevyt paikalleen ja ruuvasimme ne kiinni kipsilevyruuveilla.

Seinä rakentui kolmesta eri levystä, joten levyjen väliset raot tiivistimme polyuretaanilla. Jo heti tiivistyksen jälkeen huoneessa oli huomattavasti lämpimämpi, eikä kylmää ilmaa enää virrannut kuin ovesta. Tänään jatkamme oven tiivistämisen suunnittelua. Emme tarkkaan vielä tiedä, miten tiivistäminen tehdään, mutta ajatuksena olisi laittaa oveenkin anselmia.Ja lopuksi esittelen uuden keittiötarvike-hankintamme. Ostimme eilen kaksi pientä Luhdan käsipyyhettä, jotka sopivat keittiömme värimaailmaan. Tästä voikin päätellä, että kaikki tulevaisuudessakin hankittava keittiötarvike pyrkii olemaan joko pinkkiä (ei vaaleanpunaista, vaan pinkkiä) tai harmaata. Valkoinenkin ja musta toki esiintyvät keittiössä, mutta nämä kaksi väriä ovat pääsääntöiset korostevärit. Kylppärissä korosteväriksi on valikoitunut limen vihreä, isommassa makuuhuoneessa keltainen, olohuoneessa harmaa ja pienemmässä makuuhuoneessa valkoinen. Sininen on ainoa väri, jota asuntoomme ei missään muodossa tule. Muilta osin värit ovat kiva piriste. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti