torstai 30. kesäkuuta 2011

Città del VaticanoViime vuonna tutustuimme Vatikaaniin kiertämällä sen rajoja sekä käymällä Pyhän Pietarin kirkossa ja maanalaisessa kryptassa. Tänä vuonna täydensin Vatikaani-kokemustani käymällä uudelleen Pyhän Pietarin kirkossa, sen kupolissa ja Vatikaanin museossa. Krypta oli tällä kertaa kiinni, joten se jäi välistä.


Kirkko oli edelleen upea ja sen arvokkuuden pystyi aistimaan heti ulko-ovella. Edellisvuoteen verrattuna kirkossa oli tällä kertaa panostettu kulkureitteihin, jolloin väki kulki yhdessä jonossa koko kirkon ympäri.


kupolin katto

kupolin ympäri kiertävät mosaiikkityöt

näkymä kupolin huipulta

Viime vuonna kupoli oli kiinni, joten tänä vuonna toiveissa oli päästä kupoliin heti aamusta. Niinpäs suuntasimme suoraan kirkosta kupoliin ja pääsimme kiipeämään reilut 500 porrasta ylöspäin. Kupoli oli jo puolessa välissä niiden reilun 300 portaan arvoinen: uskomattoman taitavasti tehtyjä mosaiikkitöitä, kauniita kaarevia linjoja, 50 cm levyinen porraskäytävä ylös asti sekä mahtavat maisemat. Porraskäytävä tosiaan oli loppumatkasta, ehkäpä portaan 400 jälkeen, jo niin kapea, ettei siinä isommat ihmiset olisivat mahtuneet kulkemaan, eikä pienemmätkään ohittamaan toisiaan.

Museon osalta meillä sattui erittäin hyvä tuuri, sillä normaalisti se maksaa aikuiselta 27 euroa ja alennusryhmiltä 20 euroa. Tuurilla kuitenkin satuimme olemaan Roomassa kuukauden viimeisenä sunnuntaina, jolloin sisäänpääsy oli ilmainen. Niinpäs me menimme sunnuntaina museoon ihailemaan kullattuja kattoja, maalauksilla koristeltuja kattoja ja seiniä, toinen toistaan arvokkaampia kipsiveistoksia sekä väenpaljoutta, jonka museo veti puoleensa. Sikstuksen kappelissa vihdoin näin sen mitä olin odottanut - Aatamin luominen -maalauksen. Valitettavasti kuvia ei saanut ottaa, mutta nälkä jo olikin, joten matka jatkui lähimpään ravintolaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti