perjantai 10. kesäkuuta 2011

Mission: koirankoppi


Olohuonepostausta odotellessa keksin uuden rakennusmission: koirankoppi.

Lumppari saa asustella meillä kuin kuninkaallinen. Sille kokataan omat herkkuruoat, se saa itse käydä kaupassa valikoimassa sopivimmat puruluunsa, Anton rapsuttaa sitä aamuisin, heti töiden jälkeen ja ennen nukkumaan menoa (ja jos ei muista, niin Lumppari vaatii) sekä Lumppari pääsee kaikkialle mukaan, minne se ikinä vain voidaan viedä. Kuninkaallinen koiramme ei kuitenkaan omista vielä omaa koppia, joten nyt kesän aikana on tarkoitus rakentaa sellainen olohuoneeseen sohvan viereen.

Suunnitelmiemme mukaan kopissa voisi olla itse koppi-osa seinineen ja kattoineen sekä katettu patio. Valoa koppiin voisi tulla korkeista ikkunoista (meillä on pari vanhaa valokuvakehystä, joten niistä saadaan ikkunalasit). Seinä- ja kattomateriaaleiksi ajattelimme valita vaneria, jolloin kopista ei tule ulkonäötään liian massiivinen eikä massaltaan turhan raskas. Toisaalta, mikseipä hyödyntäisi Ikeassa myytäviä pöytälevyjä, jolloin kaikki katto-, lattia- ja seinäelementit olisivat syvyydeltään noin 5 cm. Hmm..lopputulos voisi olla erittäin tyylikäs! Väri tietenkin on valkoinen ja korosteena mustaa, ehkä. Ilmareikiä koppiin pitää ehdottomasti olla, joten päätyseinässä voisi olla pyöreitä reikiä (helppo tehä reikäporalla).


(Kuvat täältä.)

Ideakuvia hainkin netistä, ja heti tärppäsi - löysin kuvan juuri sellaisesta kopista, josta äsken haaveilin. Meidän versiossa tosin vaijerit lattian ja katon väliset vaijerit olisi korvattu metalliputkilla, jotka varmasti jaksavat kannatella kattoa. Kuvassa olevan idean mukaisesti ruokakupitkin voisi sijoittaa terassille, wautsiwau, mikä idea. Ei olisi enää ongelmaa kuppien sijainnissa. Yllä olevaan koppiin lisäisin kuitenkin ikkunoita joka suuntaan, jolloin kopista tulisi valoisampi. Tykkäisiköhän Lumppari valosta vai haluaisikohan se olla katseilta piilossa?

Noh, ei se nettisurffailu yhteen koppiin jäänyt, vaan löysin lisää siistejä koppeja.

(Kuva täältä.)

Tällainen lasiseinänen koppi olisi kyllä myös hieno. Tosin näin isoja tauluja meillä ei ole, joten jääköön tämä idea tällä kertaa sivuun.Tässäpä se vasta olisikin sopiva koppi arvon neidillemme. Pihat, portaat, terassi ja pihavalot. Lieneekö mökkiosan alla jopa autotalli? Sinnehän voisi parkkeerata Antonin tuliterän RC-auton kiiltävine vanteineen. Kyllä Lumpparin passais.


(Kuva täältä.)

Toki tulevaisuudessa hankittavaa toista koiraa varten voisi tehdä jo valmiiksi edellisen ideakuvan mukaisen kopin ja sijoittaa "autotalliin" tällaisen matkailuvaunun. Voisivat sitten keskenään sopia, kumpi nukkuu talossa ja kumpi vaunussa. :D


(Kuva täältä.)

Ja sitten hännänhuippuna toki rakennamme Lumpparille ihan oman matkalaukun, jotta sen on mukavampi lähtä reissuun.

Pistetäänpäs projekti hautumaan korvan taakse. Olisihan se kiva päästä taas rakentelemaan, kun remonttiakaan ei ole saanut tehdä enää pitkiin aikoihin.

1 kommentti:

  1. toi matkailuvaunu ois makee ja matkalaukku! vitsi mitä ideoita!

    VastaaPoista