perjantai 10. kesäkuuta 2011

Minilomalla HelsingissäKävimme parin päivän mittaisella minilomalla Helsingissä samalla, kun haimme Kiinan konsulaatista viisumit. Viisumien haku jännitti kovasti, sillä minun "recent passport photo" oli oikeasti vuodelta 2004. Näytänköhän edelleen samalle?Kiinan suurlähetystö sijaitsi Kulosaaressa samlla alueella monen muun maan konsulaatin kanssa. Ihmisvilinä yllätti meidät täysin, sillä tiistaina hakemuksiamme jättäessämme saimme odottaa pari tuntia omaa vuoroamme. Keskiviikkoinen myönnettyjen viisumien haku sen sijaan sujui ripeämmin, koska Pick up -tiskillä ei ollut kuin kolme asiakasta ennen meitä. Pick up -tiskillä jännitykseni kuvani suhteen raukesi, sillä konsulaatti oli hyväksynyt jättämäni valokuvan, joten passissani komeilea Chinese VISA -tarra.

Kokemuksena viisumien hakeminen oli mukava, ja oli kiva seurata, miten ihmiset pikkupaniikissa tarkistuttavat viisumihakemuksiaan työntekijöillä. Osalla oli jopa lähtö heti seuraavana päivänä, joten viisumeilla oli jo vähän kiirekin!Viisumihakulappujen jättämisen jälkeen menimme suoraan syömään yliopistolle kevyen lounaan ja sen jälkeen suuntasimme kohti Linnanmäkeä. Suurin osa laitteista olikin kahdeksassa vuodessa kummasti hidastuneet, eikä Göteborgin Lisebergin laitteisiin verrattavaa sydämenpysäytintä ollut koko puistossa. Kivaa meillä kuitenkin oli, palataan samalle paikalle seuraavan kerran kahdeksan vuoden kuluttua. :D
Lintsin lisäksi ehdimme ajella metrolla edestakaisin. Metro on kyllä maailman fiksuin kulkuväline kaupungin sisällä; nopea ja monta kertaa tunnissa ajava. Muita kulkuvälineitä emme kaupungin sisällä käyttäneetkään, sillä metro vei meidät kaikkialle, minne jalan ei olisi päässyt kovin nopeasti.Kaikissa käyttämissämme kulkuvälineissä oli kuitenkin yhteistä se, että ne olivat valko-punaisia tai punaisen oransseja. Mennessä nimittäin lensimme valko-punaisella Norwegianilla, kaupungissa ajelimme punaisen oranssilla metrolla ja loman päätteeksi hyppäsimme valko-punaiseen junaan. Junamatka oli kyllä yhtä tuskaa, ei todellakaan säästyneiden 20 euron arvoista. Siispä tulevaisuudessa käytämmekin sitten pelkkää lentokonetta, ellei Norwegian ehdi sitä ennen poistua maastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti