tiistai 13. maaliskuuta 2012

Global InterRail: Berchtesgaden & Kehlsteinhaus
Münchenistä käsin halusimme käydä päiväretkellä muutaman kymmenen kilometrin päässä Hitlerin kesämökillä. Suoraa junareittiä sinne ei ollut tarjolla, joten ajoimme ensin junalla pikkuiseen Berchtesgadenin kylään. Kylästä meillä ei ollut mitään ennakkotietoja, joten vuorilta laskeva kirkasvetinen joki tuli meille ihan puun takaa. Tunnin verran kiertelimme kylää junassa tapaamiemme jenkkien kanssa. Oli mukavaa pitkästä aikaa jutella natiivien kanssa englantia. Se oli ainakin meidän osalta paljon helpompaa kuin italialaisten kanssa jutteleminen. ;P
Berchtesgadenista jatkoimme paikallisbussilla matkaamme Kehlsteinhausille. Mökki oli rakennettu tarkasti valitun vuoren päälle reilun 1500 metrin korkeuteen. Bussilla pääsimme noin 1400 metriin, mutta viimeiset 100 metriä piti kulkea joko kävellen tai vuoreen louhitulla hissillä. Ostimme mielenkiinnosta menolipun ylös, vaikka jonoa hissille olikin satoja metrejä. Alunperin ajattelin hissin olevan funikulaari-tyylinen, mutta käytännössä kuljimmekin ensin pari sataa metriä vuoren sisään louhittua käytävää pitkin. Käytävän päässä puolestaan vastaan tuli hissiaula, josta pääsimme ajamaan hissillä 100 metriä ylöspäin. Melkoiset rakennelmat se herra oli kyllä rakennuttanut, huh huh!

Maisemat Kotkanpesältä olivat kuitenkin upeat. Satuimme paikalle erittäin suotuisalla säällä, sillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Yllättävintä oli kuitenkin se, kuinka polttavan kuumasti ja kirkkaasti aurinko vuorella paistoi. Aurinkorasva ja -lasit olivat tosiaankin tarpeen!

Vuorella pari tuntia oleiltuamme kävelimme alas bussitasanteelle. Maisemat vain paranivat matkalla, sillä jyrkät vuorenrinteet korostuivat joka mutkan jälkeen. Lisäksi saimme välillä nauttia myös varjosta, sillä vuorenhuipulla siitä ei ollut tietoakaan.
Kävelyhetken jälkeen palasimme bussilla takaisin Berchtesgadeniin ja hyppäsimme Salzburgiin menevään junaan. Matkaa oli vain parinkymmenen minuutin verran, ihanan lyhyesti. Ajatuksenamme oli käväistä katsomassa kaupunkia 3-4 tunnin verran, mutta asiat eivät lopulta menneetkään ihan niin kuin piti. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti