tiistai 20. maaliskuuta 2012

Valaisimia ja kasveja


Yksi kattolamppu per huone - mutta meilläpä on enemmän. Remontin aikana laskimme jokaisen huoneen kattoa, asensimme paneelit ja upotimme paneeleihin energiasäästöspotit 80 senttimetrin välein. Olemmekin olleet erittäin tyytyväisiä ratkaisuumme, sillä valo ei lopu kesken. Periaatteessa emme edes tarvitsisi kattovalaisimia, mutta sisustuksen vuoksi olemme hankkineet pari valaisinta. Näistä ehdoton suosikkini on työhuoneemme Sputnik. Niin yksinkertainen, niin monimutkainen, täydellinen!Viherkasvien osalta puolestaan olemme hieman monipuolisempia. Tosin yksikään kasvi ei missään nimessä saa kasvaa alaspäin, vaan meillä tavoitellaan maltillisesti taivaita. Pikkusista viherkasveista parhaimmaksi on osoittautunut Onnenbambu. Ostimme ensimmäisen bambumme Ikeasta lähes neljä vuotta sitten. Kotiin tultuamme laitoimme sen maljakkoon juurtumaan, ja parin vuoden kuluttua remontin valmistuttua monta muuttoa kestänyt Onnenbambu oli juuriltaan monisäikeinen. Niinpäs istutimme sen ruukkuun ja annoimme kasvaa. Tällä hetkellä bambu on jo 120 cm korkea ja niin tuuhea ja tyylikäs.
Bambun somisteiksi olemme hankkineet automaattikastelijat. Harmaa ja oranssi lintu täytetään vedellä kerran kuussa ja niin vain bambu on koko ajan riittävän kostea. Suosittelemme lämpimästi näitä kasteluautomaatteja. Ei tarvitse lomienkaan aikana kutsua ketään kastelemaan kukkia, kun lähtiessä vain muistaa täyttää lintuset vedellä.

4 kommenttia:

 1. aika kätsy!
  mä haluaisin kans korkeita kukkia, mut en milläännn jaksais niitä kasvataa..

  teillä on kyllä kuvissa aina niin valoisaa, meilläkin on, ihan luonnon valon ansiosta, mutta jotenkin silti teillä näyttää niin... erilaiselta, ihan kun sisustuslehtien kodit :p

  VastaaPoista
 2. Meilläkin tulee koko päivän luonnonvaloa joka ikkunasta, mutta iltaisin pääosin käytetään spotteja. Kuvat yleensä otan illalla, kun luonnonvaloa on jo vähemmän ja spotit päällä. Nyt on onneksi jo niin pitkään valoisaa, ettei aina tarvitse edes spotteja käyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Mistä ostit valaisimen, tiedätkö kuka on valmistaja? Tarvitsisin omaani lisää kupuja.. : ) Terv. Anu Järveläinen, apjarvelainen@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Hejsan! Ostimme valaisimen Kodin Ykkösestä. Lampun nimi on Sputnik ja valmistaja Massive. En tiedä, saako tuohon enää mistään varakupuja. Meilläkin on vaihtamatta yksi halogeeni, kun emme uskalla irroittaa kupuja. :)

  VastaaPoista