sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Jatkuu...



Mummolassa syödyn lounaan jälkeen palasimme jälleen sorvin ääreen. Pistorasiaupotusten lisäksi jatkoimme karmissa olevan kolon täyttämistä. Kolo on jo täysi, mutta pinta ei ole vielä täysin tasainen. Huomenna siis jatkuu tasoitusurakka.



Pistorasioiden osalta taas homma on jo vihdoin valmis. Tänään liimasimme levyseinäkojerasiat Kiilto-sarjan liimamassalla kiinni niille tehtyihin koloihin. Antenni- ja datakaapeleiden vetämisen yhteydessä kytkemme pistorasiat ja asetamme suojakuoren niiden päälle. Kaapelit vedämme kuukauden sisällä, kunhan ensin saamme maalattua seinän uudelleen.



Seinän kanssa puuhastelun jälkeen kello näytti vasta viittä, joten päätimme aloittaa verholaudan tekemisen. Aiempi verholauta meni muiden purkujätteiden kanssa roskiin, joten haimme Bauhausista 260 cm x 20 cm ja 90 cm x 20 cm kokoiset lastulevyt. Sahasimme levystä 258 cm pitkän kappaleen ja lyhemmästä levystä 21 cm pitkät kappaleet. Verholaudan seinäkiinnityksessä päätimme hyödyntää vanhoja verholaudan kiinnikkeitä sekä kulmarautoja. Vanhat kiinnikkeet edellyttivät uran tekemistä lyhyempiin kappaleisiin. Porasimme pätkien päätyihin 3 cm syvät lovet sekä upotimme vanhan kiinnikemetallin 0,5 cm syvyyteen. Tämän jälkeen työskentely olikin helppoa. Kiinnitimme lyhyet kappaleet pitkän kappaleen päihin kulmaraudoilla ja maalasimme nostalgisesti upotetut kiinnitysraudat niiden ollessa paikallaan verholaudassa. Huomenna voimmekin nostaa verholaudan omalle paikalle ja kokeilla, miltä se näyttää. :)

Huomisen ohjelmassa on kolon täyttäminen viimeisen kerran sekä äänieristelevyjen hankkiminen. Laitamme äänieristelevyt makkarin kaapin taakse, koska kyseisen seinän takana on rappukäytävä. Tähän mennessä melua ei ole kyllä kuulunut, mutta naapureiden vinkin perusteella mekin päädyimme asentamaan äänieristettä. Kattoon sitä ei valitettavasti enää voi asentaa. Noh, tietääpä muissa huoneissa laittaa karhuvillaa teräsbetonikaton ja MDF-kattopaneelin väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti