perjantai 4. syyskuuta 2009

Sähköt


Eilen meillä vieraili sähkömies, joka veti uudet, maadoitetut piuhat vanhojen rautaputkien sisälle, asensi maadoitetut pistorasiat, tuplasi kytkimien määrän ja lisäsi kaksi uutta lamppua. Ostamamme energiansäästölampun roikkuvatkin nyt remonttimeininkiä kohottaen sähköjohtojen päissä. Käyttämämme sähkäri oli erittäin taitava ja nopea. Olimme varautuneet työn kestoon 3-4 tunnin verran, mutta hänellä menikin vain 1,5 tuntia. Tästä tyytyväisenä Anton kerkesi vielä takaisin töihin ja minulle jäi hyvin aikaa siivota remonttikohteena oleva huone.


Sähkärin käynnissä mielestäni mielenkiintoisinta oli maadoitettujen sähköjohtojen vaihtaminen vanhojen tilalle. Aluksi sähkäri purki pistorasiat ja irroitti katossa olevan lampun kannan. Tämän jälkeen hän tutki, mitkä johdot kuuluivat millekin pistorasialle ja sen jälkeen hän sitoi vanhojen johtojen päihin uuden johdon ja teippasi ne sähköteipillä yhdeksi nipuksi. Seuraavana vaiheena olikin vanhasta sähköjohdosta kiskominen. Anton auttoi sähkäri kiskomalla lampun kannasta tulevista johdoista, jotta sähkäri sai ohjata uusia johtoja pistorasiaan. Jännin vaihe johtojen vaihtamisessa ovat kulmat, jolloin uusi johto voi jäädä jumiin. Meillä ei tätä tapahtunut kummankaan pistorasian kohdalla, joten voimme olla tyytyväisiä työvaiheen helppouteen.

Sähkärin lähdettyä tosiaan siivosin huoneen katosta lattiaan. Seinät olivat koolausrimojen asennuksesta pölyttyneet sekä lattialta löytyi paljon pieniä paloja kattoa. Mopin, imurin ja rikkaharjan kanssa siivosinkin huonetta tunteroisen, jonka jälkeen olikin aika nauttia DVD-hyllyn antimista. Katsoin pitkästä aikaa Karibian piraatteja. Jack Sparrow on edelleen viileä kaveri. :D


Antonin kotiuduttua töistä lähdimme hakemaan kattoon asennettavia MDF-kattopaneeleita sekä työvaiheessa tarvittavaa viimeistelynaulainta kompuran kera. Työkalut saimme jälleen lainaan sukulaiseltani, joten omana osuutenamme oli vain sopivien naulojen ostaminen. Bauhausista löytyi kaikki kerralla, joten yhdeksän kieppeillä olimmekin kotona jo täysissä puuhissa. Eihän sitä malttanut millään huomiselle jättää näin mahtavaa tilaisuutta kokeilla, miltä kattopaneelit näyttävät paikoillaan. Ensimmäiset kaksi riviä ovatkin jo paikoillaan, joten tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti