perjantai 1. tammikuuta 2010

Remonttihommia


Uuden vuoden aatto sujui leppoisasti. Päivällä purimme keittiön kaapeista puolet ja väliseinän kokonaan. Kokeilimme aluksi useita eri tekniikoita seinän purkamisessa, mutta parhaimmaksi osoittautui tekniikka, jolloin porasimme reikiä seinään ja löimme sen jälkeen moskalla porattujen reikien kohdalta seinän kappaleiksi. Pyrimme saamaan mahdollisimman isoja palasia irti, jotta pienen kivenmurun määrä minimoituisi. Kokonaisuudessaan seinän purkaminen kesti noin tunnin, jonka jälkeen kannoimme neljään mieheen ja naiseen kivenmurikat alas peräkärryyn. Keittiön osalta purkaminen oli vielä nopeampaa. Puolessa tunnissa saimme kalusteet alas seinältä.


Katsaus lähtötilanteesta ja tavaroiden suojaamisesta


Seinän purkutöitä


Kaappien purkamisen aikana löysimme erikoista muovimattoa laminaatin alta


Lopputulos seinän ja keittiön purkutöiden jälkeen, jolloin olohuone on vielä suojattuna pressulla


Olemme asentaneet myös antenni- ja nettikaapelit kulkemaan isomman makuuhuoneen katon kautta kohti myöhemmin tehtävää läpivetoa olohuoneeseen. Piuhojen vetämisen aikana toinen meistä syötti piuhaa ja toinen kiskoi sitä koolinkeihin tehtyjen urien kautta. Työvaihe ei ollut fyysisesti kovin raskas, mutta aikaa siihenkin hurahti parin tunnin verran.Kaapelien vetämisen jälkeen pääsimmekin tänään aloittamaan kattopaneelien asentamisen. Työ sujui lähes ongelmitta koko illan, joten voimme hyvin mielin mennä huomenna latomaan loput 4 pakettia paneelia kattoon. Olemme nyt siis puolessa välissä menossa ja huone alkaa näyttää jo todella hyvälle. Huomenillalla pääsemme asentamaan myös parketin, jonka jälkeen huone on listoja ja kaappia vaille valmis. Parvekkeen oven toki vaihdamme kesällä eli siltä osin huone jää kesken. Onneksemme maalaushommia ei parvekkeen oven kohdalla ole kovin paljoa.

Lisäksi saimme jo vähän ideaa työhuoneen (isomman makuuhuoneen) sisutuksesta. Aiemmin olen nähnyt MTV3-kanavan T.I.L.A.-ohjelmassa sisustetun työhuoneen ja se antoi idean meidän työhuoneemme sisustukselle. Ohjelmassa sisustetussa huoneessa on kivasti aseteltu kaappeja ja työpöytä. Pidän myös valtavasti huoneen ikkunaverhosta. Mielestäni kyseinen verho sopisi hyvin meidän keittiön ikkunaamme. Palaten kuitenkin työhuoneen sisustukseen olemme kaavailleet juuri samanlaista työpöytää, joka kulkisi ikkunan edessä ja kaapistoja, jotka olisivat seinän vieressä. Kesään mennessä idea on varmasti kypsynyt lisää.


(Kuvalähde: http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/koti/
ohjelmat/tila/muutos/2008/talvi/505108.jpg)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti