sunnuntai 22. elokuuta 2010

Parveke on valmis!




Eilen näitte jo, miltä parvekkeemme lattia tulee näyttämään lattialaudoituksen valmistuttua. Siksi otimmekin tänään asiaksi laudoituksen rakentamisen. Rakensimme lattian kahdesta osasta, jolloin siivoaminen helpottuu. Ensin asetimme laudat lattia ja sen jälkeen juoksupuut lautojen päälle. Ruuvasimme juoksut kiinni lautoihin nurjalta puolelta, jolloin päälypuolelle ei tullut lainkaan näkyviin ruuveja.



Kaikki laudat kiinnitettyämme sahasimme ylimääräiset juoksut poikki ja asensimme lattian paikoilleen parvekkeelle. Jätimme juoksupuista 5 cm verran "ylimääräistä" ensimmäiseen lavaan, jotta toisen lavan tullessa sen viereen, juoksupuut näyttävät jatkuvan, vaikka ne todellisuudessa onkin sahattu poikki.



Toinen lava valmistettiin samalla tavalla ja nostettiin parvekkeelle toisen lavan viereen. Erityisen paljon kiinnitimme huomiota lamppujen asentamiseen, sillä upotimme liittimet 4 mm verran puun sisään sekä rakensimme puoliympyröistä tukipalasia lamppujen kannoille. Jospa lamput kestäisivät myös seisoskelun alla näiden tukitoimien avulla. :D



Parvekkeemme viihtyisyyttä lisää myös asentamamme tuuletusteline. Telineen paras puoli on se, että sen voi säätää viiteen eri asentoon. Asennuksessa hyödynsimme tänään ostamamme Bosch Uneo -iskuporakonetta. Työkalu soveltuu erittäin hyvin pieniin poraus ja -ruuvaustöihin. Sen tehot riittävät myös kivibetoniseinän poraamiseen, joten parvekkeen seinän poraustyöt sujuivat nopeasti.



Kokonaisuudessaan parvekkeesta tuli tyylikäs ja onnistunut. Huomenna pääsemmekin tutkimaan parvekkeen oven tilannetta. Saapas nähdä, millainen projekti se on.

2 kommenttia:

  1. Hei, Mistä löytyi tuo ihanan näköinen tuuletusteline! Millainen asennustyö siinä oli? =)

    VastaaPoista
  2. Hejsan! Tuuletusteline on muistaakseni ostettu Tokmannilta ja hinta oli arviolta 5 euroa. Sen asennus oli helppoa: iskuporakoneella seinään pari reikää, proput reikiin ja sitten telineen pääsikin jo ruuvaamaan kiinni. Olemme käyttäneet telinettä vaatteiden tuuletustarkoituksessa pari vuotta ja tosi hyvin on kestänyt. Se ei ole myöskään kärsinyt pintavaurioita Auringon paahtaessa parveketta, mikä on noinkin halvalle telineelle hyvä suoritus. :)

    VastaaPoista