sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Matkakuumeen huipentuma vol 2

Edinburghista matkaamme yhdeksi päiväksi Skotlannin suurimpaan kaupunkiin Glasgowiin, joka on Lontoon ulkopuolisista kaupungeista yksi suurimpia shoppailutaivaita. Lukuisten tavaratalojen lisäksi Glasgow on tunnettu jalkapallo-otteluistaan, kahdesta jalkapalloseurastaan sekä meriiteistään kulttuurikaupunkina, jalkapallokaupunkina ja arkkitehtuuri&design -kaupunkina.


(Kuva täältä.)

Arkkitehtuuria ja designia onkin nähtävillä joka puolella. Esimerkiksi Clyde Auditorium -konserttitalo on yksi uusimmista modernin arkkitehtuurin rakennuksista. Muita ihastelunkohteita Glasgow'ssa ovat tiedekeskus, Arc bridge, taidekeskus ja North Glasgow Collegen päärakennus. Olinkin oikeastaan yllättynyt, kuinka hienoja rakennuksia Glasgow'ssa onkaan!


(Kuva täältä.)

Antonin toiveesta käymme myös katsomassa jalkapallo-ottelun Glasgowin areenalla. Ottelulistoja katsoessani hoksasinkin, että paikallisella joukkueella on peli, joten sinne suunnataan. Pitää sen verran tutkia asioita, että osataan valita puoli oikein. ;P


(Kuva täältä.)

Glasgow'n lisäksi ajattelimme tutustua Loch ness -järveen. Toivottavasti myös hirviö näyttäytyy edes hännänheilautuksen verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti