sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

ParvekeSaimme kuin saimmekin viikonloppuna tuotua parvekekalusteet edellisestä kodista tänne uuteen kotiin. Parvekkeemme sijaitsee makuuhuoneemme kohdalla, mutta sinne kuljetaan työhuoneemme kautta. Mielestämme parveke avartaa kivasti työhuoneemme näkymiä. Makuuhuoneesta on myös ikkuna parvekkeelle, jolloin parveke tuo oman leimansa myös makuuhuoneen puolelle. Lisäksi viime kesänä asennettu parvekelasitus on tuonut lisää viihtyvyyttä. Lasituksen ansiosta auringosta tuleva lämpö lämmittää parveketta vielä pitkään syksylläkin.Kooltaan parvekkeemme on paljon pienempi kuin edellisessä asunnossa, vain noin kaksi neliömetriä. Jännitinkin, miten kalusteet mahtuisivat pienempään tilaan, mutta kyllä ne sinne hyvin sijoittuivat. Ulkonäötään sohva istuu myös hyvin asuntoomme, sillä se on kulmikas ja yksinkertainen. Musta-valkoinen värityskin sopii hyvin yhteen harmaan lattian kanssa, eikä värikäs tyynykään ole lainkaan hassumpi.
Ulkokasvimme ovat viihtyvät hyvin parvekkeellamme, koska parvekkeellamme on yksi lattiaan asti ulottuva ikkuna. Mielestäni pikkuikkuna on tosi kiva, ja onpa Lumpparillakin paikka maailmanmenon seuraamiseen. Parvekelasituksen yhteydessä myös tämä pikkuikkuna sai oman saranallisen lasinsa.Parvekkeen oven uudistamisesta olenkin jo moneen otteeseen kertonut. Uudistus kohdistui täysin sisäpuolelle, jolloin ulkokuori sai vain uuden maalikerroksen. Periaatteessa olisimme saaneet uudistaa ulkokuorenkin, kunhan se olisi ollut samannäköinen kuin alkuperäinen. Emme kuitenkaan nähneet tarpeelliseksi vaihtaa ovea karmeineen, vaan mieluiten tiivistimme parvekkeen oven sisäpuolelta.Iltaisin parvekkeemme saa lisäpiristettä lattiaan upotetuista led-valoista. Valot syttyvät ajastimen mukaisesti seitsemältä illalla ja sammuvat yhden aikaan yöllä. Ei siis tarvitse koskaan huolehtia valaisimien sammuttamisesta. Asennuksen osalta valot eivät kuitenkaan ole kiinteät, vaan ne saavat sähkövirran parvekkeelle asennetusta pistorasiasta.5 kommenttia:

 1. aa ihanan näköinen parveke.. onko teillä tuolla ihan lämmityskin?
  Mun mummulla on lasitettu & lämmitetty parveke, oon himoinnut sellaista siitä asti kun mummu muutti nykyiseen asuntoonsa! Meillä on vain lasitus ja se on niin "epätiivis" että lämpö karkaisi samantien.. pöh!

  Voisin kyllä muuttaa teille, niin ihana asunto!

  VastaaPoista
 2. Lämmitys olisi kyllä niin kiva! Kesäisin parveke on vielä myöhään yöllä tosi kuuma, kun se on etelään ja aurinko paistelee päivän sinne. Syksylläkin aurinko vielä lämmittää sitä syyskuulle asti. Infrapunalämmitintä olemme monesti miettineet. Se vois olla tosi kiva lisä. Viime vuonna jäi hankkimatta, kun ei ollut kalusteitakaan, mutta tänä vuonna voisi sellaisen hankkia. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös kesällä tosi pitkään lämmin parvekkeella kun ilta-aurinko paistaa sinne :) Mut talvella ois vaan niin kiva vaikka istua kaakaokupposen kanssa katselemassa tähtiä.. tai jotain :D

  Toi ovi on aika hauska, yleensä aina näkee ikkunallisia parvekkeen ovia :D

  VastaaPoista
 4. Tuo ovi on parveke- ja julkisivuremontin aikainen säästökohde, jolloin kaikki muu paitsi ovi uusittiin. Ikkunallinen olisi ollut paljon kivempi, mutta eipä tuota voi vaihtaa, koska muillakaan ei ole vaihtoa tulossa. Onneksi sisäpuolen kuitenkin sai uusia ja nykyinen sisäpuoli on paljon kivempi kuin tuo pystylaudoitettu. :)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Löysin vasta blogiinne, vaikuttaa tosi kivalta. Tykästyin erityisesti parvekkeen lattian valaisuun. Meillä on juuri remontti tulossa, joten olisin todella iloinen, jos voisitte kertoa tarkemmin ratkaisun toteuttamisesta. Miten led-lamput asennetaan puulattiaan ja mitkä lamput ovat kyseessä? Kiitos! :)

  VastaaPoista