keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kiinan matkan valmisteluja


Hong Kongin lentojen jälkeen onkin aika anoa Kiinan viisumi. Pelkästään Hong Kongissa vieraillessa ei tarvitsisi viisumia, mutta me jatkamme matkaamme Hong Kongin ulkopuolelle, jolloin viisumille on jo tarvetta. Suunnitelmissa on lentää Hong Kongista ensin Shanghaihin ja jatkaa sielä matkaa junalla Pekingiin. Shanghai valikoitui matkaohjelmaan, koska haluamme nähdä sen kaikki kuuluisat korkeat rakennukset ja uskomattoman kauniin yövalaistuksen. Pekingiin puolestaan meitä vetää Antonin veli, joka on asunut kaupungissa jo pidemmän aikaa. Pekingistä käsin lisäksi pääsee tunnin ajomatkan päässä olevalle Kiinan muurille, jonne ehdottomasti pitää päästä. Vielä kun lomalla ehtisi käymään Tiibetissä, olisi kaikki Kiinan ihanuudet nähty kerralla. Eipä taida loma ihan kaikkeen kuitenkaan riittää. ;PHong Kongin ulkopuolelle matkustettaessa tarvitsemme siis single visan eli viisumin, jolla saamme saapua Kiinan maaperälle yhden kerran. Enempää maahansaapumiskertoja emme tällä kertaa tarvitsekaan, joten single visa on riittävä. Viisumin hakukaavake on nelisivuinen ja hyvin tarkkoja tietoja kysyvä. Esimerkiksi nimi pitää kirjoittaa sekä meidän omilla kirjaimilla että kiinalaisilla merkeillä. Heh, pitää kysyä vähän neuvoa kiinan kielen taitajilta.

Muita meidän mielestämme hauskoja kohtia hakemuksessa oli "Mainitse kaikki maat, joissa olet vieraillut viimeisten 12 kuukauden aikana. Määritä myös matkustussyy ja ajankohta.". Meillähän näitä viimeisen 12 kuukauden aikana vierailtuja valtioita ovat Ruotsi, Tanska, Belgia, Hollanti, Britannia, Irlanti, Ranska, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia, Latvia ja Liettua. Lomakkeeseen kaikki maat vierailun syineen ja ajankohtineen eivät edes mahdu. :D

Aiempien matkusteluiden lisäksi lomakkeeseen pitää kirjoittaa matkanaikaiset hotellit yhteystietoineen. Näin ollen ennen konsulaattiin menoa pitää varata jo hotellit (ainakin ensimmäinen), jotta meidän majapaikkamme on heti tiedossa. Todennäköisesti joudumme myös hankkimaan lentoliput Hong Kongista Shanghaihin, jotta voimme todistaa siirtyvämme Kiinan puolelle. Onneksi Kiinan sisäiset lennot eivät olleet kovin kalliita, ja junayhteydet isojen kaupunkien välillä hyvät. Junalla tosin ajattelimme matkustaa vain kerran, koska 10-tuntinen junamatka Shanghaista Pekingiin tarjoaa varmasti riittävän määrän junamatkailun rentoutta. Pekingistä takaisin Hong Kongiin ajattelimme siirtyä lentokoneella ihan vain ajan säästämisen vuoksi.

Viisumihakemuskaavakkeen täyttämisen lisäksi meidän pitää matkustaa Helsinkiin Kiinan konsulaattiin mukanamme vähintään 6kk voimassa oleva passi ja kaksi passikuvaa. Nyt aloinkin miettiä, pitääköhän passissa olevan kuvan ja passikuvien olla samanlaiset. Minun passini kun on hankittu vuonna 2004, ja silloin kuvassa sai hymyillä, ja passin voimassaoloaika oli 10 vuotta. Näitä vanhoja passikuvia minulla ei kyllä taida olla enää yhtään kappaletta jäljellä. Pitääpä varmaan soittaa konsulaattiin ja kysyä asiasta, jotta ei Helsingissä ollessa jouduta hankkimaan uutta passia.

Kaikki tämä paperien pyörittely on kuitenkin niin mukavaa. Nautin joka hetkestä ja matkan suunnittelusta. Innostuneisuuteni taitaa tulevaisuudessa näkyä myös täällä blogin puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti