lauantai 30. huhtikuuta 2011

Heights of Edinburgh
Kiipesimme eräänä iltapäivänä Nelsonin muistomerkille. Muistomerkki ei nyt ollut sen kummempi, joten ei siitä sen enempää, vaan enemmänkin puita. Puita, ne olivat kivoja, kuten eräs suomalaisturisti sanoi kadulla paikallisista kukkaistutuksista "ihan normaalia, mutta kivaa". Skottien puut olivat myös ihan normaaleja, mutta kivoja. Tällaisia "pehkoja" meillä ei näykään. Toinen erityinen huomio liittyen puihin oli se, että skottien puut olivat viiden eri vihreän värisiä, aika epänormaalia, mutta kivaa.

Nelsonin muistomerkiltä käsin katselimme mielenkiintoista vuorta. Vaeltamisesta innostuneena suuntasimmekin seuraavana päivänä Edinburghin korkeimmalle kohdalle eli tulivuoren purkautumisen myötä syntyneelle Anthur's Seat'lle. Vuori ei nyt mitenkään hirveän korkea olllut, vajaat 300 metriä, mutta näkymät sen päältä olivat kuitenkin kivat. Ja, ehkäpä juuri sinne nouseminen oli kaikista parasta.
Mietimme kiivetessämme, miksi vuorten valloittaminen onkaan niin mukavaa ja rentouttavaa. Vastauksina tiivistyi näin: vuorilla aurinko paistaa paljon kirkkaammin, ilma on puhtaampaa ja ihmisten ilmeet iloiset. Kaikki nauttivat korkealla olemisesta, hulppeista maisemista, huipun saavuttamisesta ja valokuvien räpsimisestä.Vuorikiipeilyn jälkeen onkin hyvä valoittaa vähän skottilaista ruokakulttuuria. Lemppariruokia olivat uppopaistetut makkarat, uppopaistetut kananmunat, uppopaistetut verilätyt, uppopaistetut pekonit, tomaattimehussa olevat pavut sekä jälkiruoaksi uppopaistettua Mars-patukkaa. Hiukopalana puolestaan saattoi ostaa uppopaistettuja ranskanperunoita tomaattikastikepavuilla ja cheddar-juustolla. Rasvaa ruoissa ainakin riitti.


Meidänkin ruokavaliomme valitettavasti koostui liiasta rasvasta. Pubista ostettu hampurilainen oli hyvää, uppopaistettu Mars-patukka äklön makeaa ja ranskalaiset yllättävän hyviä pavuilla (lieneekö ollut syy sitten cheddarissa, mene ja tiedä). Maistoimme myös skottien kansallisruokaa eli hairy cow'n (ns. karvalehmän) jauhelihaa perunamuusilla ja vihanneshöystöllä. Oli melko tuhtia tavaraa!


Onneksi lopulta sai myös oikeaa ruokaa ja skotlantilaista pullovettä. :D

Alla myös muutama kuva Edinburghin kukkasista. Kannattaa siis vilkaista tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti