torstai 14. huhtikuuta 2011

Lomakuumeilun huipentumaViime viikolla ostetut Hong Kongin lentoliput saivat meidät molemmat kaipaamaan matkailun ihanuutta, ihmettä ja innostusta. Erityisesti tykkäämme varata matkat viimetipassa, viimehetken tarjouksista, jolloin lomaa ei tarvitse odottaa kuin muutama viikko. Näin taitaa käydä nyt pääsiäisenäkin, sillä Antonilla on lomaa ja matkakuume polttelee jo kovasti.

Aluksi mietimme matkaa Helsinkiin ja siellä oleilua, mutta - Helsingin hotellit ovat tajuttoman kalliita, eikä Helsinki nyt kovin suuria uusia kokemuksia edes tarjoa. Niinpä siirryimme tutkailemaan ensin airBalticin tarjontaa, ja löytyihän sieltä matka Varsovaan. Sen varaaminen kuitenkin jäi, ja tällä viikolla kuvaan astui Ryanair. Irlantilainen lentoyhtiö on meille täysin uusi tuttavuus, ja siitä on melko monenlaista tarinaa Internetin keskustelupalstoilla. Halpa se ainakin on, ja lentoja on tarjolla paljon. Katselimmekin matkaa Edinburghiin, voisi olla mielenkiintoinen kohde. Samalla pääsisi junalla Glasgowiin sekä Loch Nessin hirviön asuinseuduille. Plussana olisi vieläpä se, että Edinburghissa kone laskeutuu pääkentälle, eikä minnekään 100 kilometrin päähän kaupungista (niin kuin esim. "Milanoon" matkaava kone laskeutuu Bergamoon).Nyt monta päivää myöhemmin päädyin jälleen tutkailemaan TripAdvisorista mielenkiintoisia matkakohteita. Jostain syystä Skotlanti ja Edinburgh tulivat jälleen mieleen - emmehän me olekaan siellä vielä käyneet. Niinpäs hetken mietittyäni siirryin Ryanairin sivuille ja tilasin meille liput. Ei siis muuta kuin tutkailemaan, mitä Edinburghilla olisi meille tarjottavana.Skotlannin pääkaupunki Edinburgh tarjoaa jylhät maisemat, sillä se sijaitsee Forthin vuonon rannalla korkeiden vuorten sylissä. Yhdellä kaupungin korkeimmista kohdista on kuuluisa Edinburghin linna, joka on peräisin 1100-luvulta. Historiansa aikana linna on nähnyt Englanti vs. Skotlanti -taistelut, Skotlannin sisällissodan sekä keskiajalla riehuneen ruttoepidemian.


(Kuva täältä.)

Kaupunki jakautuu uuteen ja vanhaan osaan. Vanha kaupunki on säilynyt niin hyvin 1600-luvun tyylisenä, että se on lisätty myös Unescon maailmanperintöluetteloon. Vanhan kaupungin pääkadun varrella on myös yhtenä vierailukohteena erittäin hyvin säilynyt 1600-luvun kerrostalo tavaroineen. Erityistä talossa on se, että se on esimerkki siitä, miten ihmiset asuivat 1600-luvun ylikansoitetussa Edinburghissa. Luulenpa, että melko ahtaasti.


(Kuva täältä.)

Edinburghiin nähtävyyksien osalta kuuluisimpia ovat raunioitunut Saint Gilesin katedraali, Holyroodin palatsi sekä useat puistot ja perinteiset hallintorakennukset. Museoiden osalta tarjolla on niin kansallismuseota, rahamuseota kuin kansallisgalleriaakin. Eniten kehuja on kuitenkin saanut kuninkaallisen palatsin aarrekammio. Sitä voisi ehkä harkita, vaikkakin monta linnaa ja aarrekammiota kiertäneenä voin todeta, ettei ne linnat ja kammiot nyt niin hirveesti toisistaan eroa. Rahamuseo vaikuttaa myös mielenkiintoiselta kohteelta.


(Kuva täältä.)

Matkailukohteen osalta erikoisinta ehkä pitkiin aikoihin on se, että valitsemassamme matkakohteessa on päivittäinen "rituaali". Nimittäin, joka päivä kello yksi ammutaan vanhalla tykillä kello yhden laukaus. Laukaus ei ole mikään uusi keksintö, vaan se on ammuttu jo vuodesta 1861 lähtien. Tykkien osalta kaupungissa on nähtävillä myös Mons meg -tykki, jolla voi ampua 150 kg painoisia kuulia.


(Kuva täältä.)

Ja tietenkin säkkipillin soittajia pitää löytää. Eiköhän niistä kaupungin 700 pubista yksi soittaja vähintäänkin löydy. ;P

Seuraavaksi ajattelin perehtyä Glasgowiin ja muutenkin Skotlantiin. Loch ness -järvi hirviöineen ainakin houkuttelisi. Siitä lisää huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti