sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Johtoa, kiillotusta ja lakkaa


Eteinen on jälleen tänään edennyt hurjaa vauhtia. Olemme johdottaneet katon sähkömiestä varten, määrittäneet spottien paikat ja aloitelleet kattopaneelien asennusta. Paneelien asennus jätettiin kesken, sillä sähkömiehemme pitää ensin tulla kytkemään lamput ja vasta sen jälkeen teemme katon valmiiksi. Ehkäpä saamme sähkömiehen jo ensi viikolla kylään.




Katon jälkeen kiinnitimme huomiomme ulko-oveen ja sen karmeihin. Ulko-ovessa olevat postiluukku ja ovikello ovat suoraan 60-luvulta ja ne olivat jo hyvin kulahtaneet. Alunperin ajattelimme uusia molemmat, mutta tänä aamuna saimme idean kokeilla metalliosien kiillotusta metallivahalla. Sehän toimi ja nyt luukku ja kello kiiltävät kuin uudet. Kiillotusten jälkeen hioimme oven ja lakkasimme sen Helo-erikoislakalla. Lopputuloksesta tuli hyvä. Ennen lakkausta oven pinta oli ihan kuiva ja tikkuinen. Nyt pinta on sileä ja kauniin kiiltävä.



Parvekkeen oven maalausurakkakin on suoritettu. Muutaman maalipurkin kaatumiskerran jälkeen ovi oli lopulta valmis ja paljon parempi kuin entinen. Maalin kuivuttua kiinnitämme oveen uuden vetimen. Edellinen vedin oli nimittäin 40 vuodessa ruostunut.



Isompaan makuuhuoneeseen muutti myös uusi asukas, kun asensimme Massiven Sputnik-valaisimen paikoilleen. Valaisin on ollut jo pitkään toivelistani kärjessä ja tänään se oli tarjouksessa. Niinpä meillä on nyt remonttikohteella ensimmäinen kattovalaisin. Seuraava suuri haave on Tuplakupla-valaisimen hankkiminen. Anton varmasti pyörittelee päätään tätä tekstiä lukiessaan. ;P



Kotiin lähtiessämme huomasimme käytävällä tutun näyn. Naapurihan se oli innostunut purkamaan seinän ja keittiönsä. Hänen luonaan käydessämme koimme deja vu:n, sillä keittiö-olohuone näytti juuri samalta kuin meillä puolisen vuotta sitten. Voishan sitä aloittaa samanlaisen projektin uudelleen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti