perjantai 3. syyskuuta 2010

Pystysalpalukko ja tyynyn uusi kuosi


Tänään olen juossut paikasta toiseen etsimässä pystysalpalukkoa. Niitä käytettiin eniten 1970-luvulla kerrostalojen parvekeovissa, mutta sen jälkeen on vaihdettu uudempiin malleihin. Me haluaisimme upottaa oveemme tällaisen "kolme tappia ulostyöntävän" lukon, koska sen avulla ovi pysyisi hyvin kiinni niin ylhäältä, alhaalta kuin keskeltäkin, eikä oven kahvoja olisi kuin yksi. Tällä hetkellä parvekkeemme ovessa on vain yksi "pyörivä lukkomötykkä", jonka teoriassa pitäisi pitää ovi kiinni, mutta eipä "mötykkä" edes kosketa kohtaa, johon sen pitäisi jäädä kiinni. Sen vuoksi ovi suljetaan kahdella jälkikäteen asennetulla klipsillä. Pystysalpalukon löytäminen oli kuitenkin haastavaa, sillä perusrautakaupat eivät ole kuulemma aikoihin enää myyneet kyseisiä tuotteita irtotavarana. Tänään sain kuitenkin kuuman vihjeen, että yksi kaupunkimme rautakaupoista vielä myisi pystysalpalukkoja, joten suuntaamme sinne heti Antonin tultua töistä.Lukkojahdin lisäksi ehdin vapaapäivänäni ommella kotimme parvekkeelle uuden tyynyn. Uusi kangas on aivan erilainen kuin edeltäjänsä, mutta eiköhän silmä totu. Parvekkeen pöydän talvisisustaminen on vielä edessä. Pitääpä huomenna käydä katselemassa löytyisikö jostain sopivaa lyhtyä. :)

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hei! Etsin parvekkeelleni kalusteita ja eksyin sitä kautta blogiisi. Mistä olet löytänyt tuon kulmapenkin? Osaatko sanoa kuinka leveä/syvä se on? Olen haaveillut jostain saman tyylisestä, mutta sopivaa ei ole löytynyt ja parvekekin on kovin pieni. Kiitos, jos osaat auttaa! :)

  VastaaPoista
 3. Hejsan! Olen tehnyt "kulmasohvan" itse, koska tuollaista ei löytynyt mistään. Tein puusta kaksi laatikkoa, joiden päälle tein vaahtomuovista pehmusteet. Periaatteessa sohvan tekeminen oli yksinkertaista, mutta ilman tasosirkkeliä en lähtisi noin isoa "sohvaa" tekemään. Pituudeltaan "kulmasohva" on noin 160 cm pitkä ja 110 cm leveä. Kokemuksesta voimme sanoa, että se on aivan loistava - miinusta ainoastaan siitä, ettei se ole levitettyävä koko parvekkeen kokoiseksi. ;)

  VastaaPoista
 4. Hejsan! Olen tehnyt "kulmasohvan" itse, koska tuollaista ei löytynyt mistään. Tein puusta kaksi laatikkoa, joiden päälle tein vaahtomuovista pehmusteet. Periaatteessa sohvan tekeminen oli yksinkertaista, mutta ilman tasosirkkeliä en lähtisi noin isoa "sohvaa" tekemään. Pituudeltaan "kulmasohva" on noin 160 cm pitkä ja 110 cm leveä. Kokemuksesta voimme sanoa, että se on aivan loistava - miinusta ainoastaan siitä, ettei se ole levitettyävä koko parvekkeen kokoiseksi. ;)

  VastaaPoista