maanantai 13. joulukuuta 2010

Matkustushaaveita


Lähestyvä valmistumispäivä sai minut tutkimaan lentojen hintoja. Päätimme jo ajat sitten juhlistaa valmistumistani lomamatkalla, mutta kohde on vielä avoin. Tavoitteena olisi kuitenkin löytää kohtuullisen edullinen lomakohde, joka tarjoaisi kuitenkin paikan rentoutua ja nauttia valmistumisesta.


(Kuvalähde: http://www.mynetbizz.com/budget-hotels/
lithuania/budget-hotels-in-lithuania.cfm)

Ensimmäinen idea oli lähtä tutustumaan Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Kuvien perusteella Vilna ei kovin paljon eroa muista Itä-Euroopan kohteista, mutta voisihan se olla sellainen nice-to-visit -kohde.


(Kuvalähde: http://www.studylanguages.org/images/barcelona/barcelona4.jpg)

Toisaalta aina ihana Barcelona tarjoaisi mahdollisuuden nähdä Sagrada Familia -katedraalin. Talvikohteena Barcelona tuskin on kuitenkaan ihan paras mahdollinen, koska kesällä siellä olisi paljon lämpimämpää kuin Suomessa, joten ranta- ja kulttuurilomakohteena Barcelona toimisi paremmin kesällä.


(Kuvalähde: http://thebesttraveldestinations.com/what-to-see-in-prague)

Kesällä lämpimät kohteet ovat siis poissa laskuista näin talvisaikaan matkustettaessa. Palaamme siis takaisin Itä-Euroopan kohteisiin ja seuraavana listallani olisi Praha lukuisine siltoineen ja erikoisine kelloineen.


(Kuvalähde: http://www.vps.fi/toimipisteet/puola.htm)

Toisaalta myös Varsova olisi mielenkiintoinen vaihtoehto, vaikka olenkin vahvasti sitä mieltä, ettei Euroopan kohteet enää tarjoakaan meille kovin paljon uutta. Tällä hetkellä kun plakkarissa on jo 22 eurooppalaista valtiota ja noin 100 kaupunkia, joten eurooppaa on tullut nähtyä melko hyvin.Sen vuoksi olemmekin suunnitelleet ensi kesäksi parin viikon lomamatkaa Pekingiin. Eiköhän Aasia tarjoa meille jo kulttuurishokkia riittämiin Kiinan muurin, väenpaljouden ja ihanien arkkitehtuurien muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti