perjantai 31. joulukuuta 2010

Mitä, missä, milloin - vuosi 2010


Vuosi alkaa lähentyä loppuaan, niin on aika kerrata menneen vuoden tapahtumia. Remontin lisäksi elämässämme on tapahtunut yhtä jos toista jännää, joten pelkkä maali, akryyli, ruuvit ja lastulevy eivät saa kaikkea kunniaa osakseen.


Tammikuu

Tammikuun aikana teimme kymmeniä pistorasiareikiä. Olimme jo ihan unohtaneet ne! Samoin yllätyimme siitä, että tammikuussahan se putkiremonttikin oli alkanut - nyt tuntuu, että siitäkin olisi jo ikuisuus. Vesi on virrannut viime aikoina niin hyvin, ettei putkiremontti käy enää edes mielessä.

Tammikuussa kävimme myös häämessuilla katselemassa toinen toistaan hienompia pukuja ja somisteita. Tämäkin oli jo aivan unohtunut.


Helmikuu

Helmikuussa putkiremontti ylsi meille asti, jolloin remonttifirman pojat siirtyivät purkamaan ja remontoimaan kylpyhuoneemme. Eteinen toimi siihen aikaan ilmoitustauluna ja työkaluvarastona. Samanaikaisesti purimme itse olohuoneen ja keittiön välisen seinän sekä keittiökaapistot. Suojamuovia oli myös joka oviaukossa. Tämäkin oli jo päässyt unohtumaan. Laskiaismäen laskua haalarit päällä emme kuitenkaan ole unohtaneet, vaan tiedämme suunnata laskiaisriehaan ensi vuonnakin (tosin ehkä ilman haalareita).


Maaliskuu


Maaliskuussa putkiremontti alkoi pikkuhiljaa tuottaa jo tulostakin ja kylpyhuoneemme näyttää valmiimmalle. Kuukauden puolessa välissä vesikin juoksi - ah, se oli upea tunne! Keittiössä puolestaan urasimme ja urasimme, asensimme johtoa seinän sisään ja seinän päälle. Eteisessä puolestaan revimme ja talttisimme ylös vanhan muovimaton sekä sen alla olleen korkkimaton. Lattia olikin betonipinnalla pitkään. Lomareissukin maaliskuussa tehtiin ja silloisena kohteena oli Riika. Kiva kaupunki, voisi käydä joskus uudestaan kaveriporukalla.


Huhtikuu

Nämä maisemat me muistamme! Taloyhtiön piha oli kuin kaatopaikka, kun kaikkien asuntojen kylppärit oli tyhjennetty ja vanhat WC-kalusteet makasivat pihalla. Hassua katsoa kuvia näin jälkikäteen - niin tuttu tämä näky oli! Keittiön osalta huhtikuu oli tehokasta. Saimme asennettua kaapit ja ruuvattua koneet paikoilleen. Mikron ja liesituulettimen kanssa oli ongelmia, mutta nekin korjaantui reklamaation kautta saatujen kaappien avulla (ensimmäiset kaapit oli liian pienet). Kylpyhuone valmistui kokonaan huhtikuun alussa. Ihanat suihkukaapit ja valot tulivat heti perään. Olohuoneeseen teetimme myös sähkötyöt ja muisto on kultainen, kattomme oli yhtä hämähäkin seittiä, kun siellä oli johdot 15 spotille, 2 normaalille lamppupaikalle ja yhdelle jakorasialle.


Toukokuu

Toukokuussa keskityimme pääosin keittiön viimeistelyyn ja sähkötöihin. Putkiremonttikin alkoi toukokuussa vedellä viimeisiä ja käytävän putket ja johdot suojattiin purettavilla koteloilla. Toukokuussa hankimme myös kotimme parvekkeelle kasvit ja siivosimme parvekkeen kesäkäyttöön.


Kesäkuu

Kesäkuussa vietimme aikaa ulkona. Aurinko paistoi, nurmikko vihersi ja kukat kukkivat. Mökille muutti uudet asukkaat, kukko ja kaksi kanaa. Kiekunaan heräsi pari kertaa yössä. Keittiö valmistui ja viimeiset kattolistat laitettiin kiinni. Käytävä valmistui ja remonttifirma poistui talostamme. Naapurin mummo meinasi saada sydänkohtauksen vihreästä seinästä - ei tainnut tykätä arkkitehdin väreistä.


Heinäkuu

Heinäkuuta kuvaa parhaiten seuraava lista:

Oulu, Turku, Riika, Fiumicino, Rooma, Pisa, Firenze, Pisa, La Spezia, Ventimiglia, Nizza, Monaco Monte Carlo, Cannes, Monaco Monte Carlo, Nizza, Cannes, Monaco Monte Carlo, Ventimiglia, Milano, Venetsia, Milano, Como, Milano, Zürich, München, Berechtensgaden, Kehlsteinhaus, Berechtensgaden, Salzburg, München, Ulm, Stuttgart, Pariisi, Lille, Lontoo, Manchester, Holyhead, Dublin, Holyhead, Conwy, Lontoo, Harwick, Hoek van Holland, Rotterdam, Antwerpen, Amesfoort, Osnabrück, Hampuri, Kööpenhamina, Göteborg, Borås, Ullared, Göteborg, Kööpenhamina, Helsinki, Oulu

Eli kävimme siis Latviassa, Italiassa, Ranskassa, Monacossa, Sveitsissä, Saksassa, Itävallassa, Iso-Britanniassa, Irlannisa, Hollannissa, Belgiassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Intereilaus, se jättää jäljet ja kaipuun junaan.


Elokuu

Elokuun aikana saimmekin paljon aikaa parvekkeella ja parvekkeen oven parissa. Parvekelaudoitus rakennettiin, oven sisäpuolinen laudoitus purettiin, ovi maalattiin, parvekkeen seinät ja lattia maalattiin sekä isomman makuuhuoneen kaapit asennettiin paikoilleen. Lisäksi parvekkeelle saapuivat myös valot. Kotona oleva parveke puolestaan sai syyskasvit. Elokuussa kävimme myös Kuopion asuntomessuilla katselemassa toinen toistaan hienompia taloja. Saimme myös ideoita omaan sisustukseemme.


Syyskuu

Syyskuussa saimme nautiskella kolme kertaa ilotulituksista olohuoneemme ikkunasta. Voisipa sanoa, että ilotulitusten katsominen omasta olohuoneesta on aika jees. Ilotulitteiden lisäksi ehdimme myös koolata eteisen katon, kiinnittää kattopaneelit, kutsua sähkömiehen paikalle, asentaa lamput ja tiivistää parvekkeen oven. Lisäksi asentelimme lattialistoja ja peitimme parvekkeen tuplaoven karmin peitelistalla. Piharemonttikin alkoi syyskuussa.


Lokakuu


Lokakuussa piharemontti valmistui ja pääsimme ajamaan pihalle uudesta portista. Portti on kauko-ohjattu sekä kauko-ohjaimella että puhelimella, joten sen avaaminen soittamalla on kyllä vuosisadan keksintö. Ei tarvitse enää kenellekään lähtä aukomaan portteja! Lokakuussa valmistuivat myös vihdoin ja viimein, monen valituksen kautta, makuuhuoneiden ovien asennus. Taiteovet ovat kyllä kivat. En antaisi niitä enää millään pois. Lokakuussa oli myös meille hyvin spesiaalipäivä 20102010 sekä Antonin olkapääleikkaus. Sen myötä remonttitouhut hiljenivätkin pariksi kuukaudeksi.


Marraskuu

Marraskuussa remonttitouhuja ei tehty lainkaan, koska Anton oli sairaslomalla, eikä ollenkaan remonttikunnossa. Sen sijaan väänsimme selkä vääränä kouluhommia eteenpäin. Minun graduni lähestyi valmista ja Anton sai paljon kursseja tehtyä. Lisäksi kävimme lenkkeilemässä kivassa talvisäässä ja katsomassa lumilautailukilpailua torilla. Kuukauden kohokohta oli kuitenkin pienen karvapallon hankinta. Tervetuloa Lumi! :)


Joulukuu

Joulukuu olikin remontin osalta erittäin tehokas kuukausi. Saimme tehtyä paljon viimeistelytöihin kuuluvia pikkujuttuja ja niiden valmistuttua asuntokin alkoi näyttää valmiimmalle. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että saimme tehtyä sellaisia töitä, jotka vaativat paljon eri koneiden käyttöä. Nyt koneet voidaankin pakata varastoon. Joulukuussa palautin myös graduni - hei, hei mustakantinen kirjanen.

Tänään, vuoden viimeisenä päivänä, olemme päässeet siihen pisteeseen, jota olemme jo kauan odottaneet eli ensimmäiset tuparit ovat tänään. Kuoharia taitaa kulua asuntoa juhliessa, mutta ennen juhlia on vielä paljon tehtävää. Ruoka, siivous, Viisun (esittelen myöhemmin) kuljetus remonttipaikalle ja etenkin juhlaväen saapumisen odottelu.

Iloista Uutta Vuotta. Palaamme sorvin ääreen ensi vuonna! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti