perjantai 4. marraskuuta 2011

Jouluinen Pariisi
Kuukauden päästä nousemme ilmaan ja suuntaamme kohti Pariisia. Jos joku siellä ruudun toisella puolella on joskus käynyt Pariisissa joulun seutuvilla, niin täällä olisi pariskunta vailla hyviä vinkkejä. Haluaisimme erityisesti nähdä paljon pariisilaista joulua eli joulukuusia, jouluherkkuja, joulukoristeita ja jouluisia tapahtumia. Erityisesti toivelistalla olisi luistelu jouluisessa tunnelmassa "elokuvatyyliin".


Matkustusajankohtamme on 4.-7.12. eli vietämme tänä vuonna Suomen itsenäisyyspäivää Ranskan maaperällä. Ajankohta valikoitui ainoan vaihtoehdon perusteella, sillä muutoin meidän viikonloppumme ovat täynnä opiskelu- ja työkiireitä. Siksi onkin kiva hengähtää yhtenä viikonloppuna ja nauttia joulutunnelmasta tutussa kaupungissa. Nähtävyyksien perässä emme tällä kertaa aio juosta, sillä olemme käyneet Pariisissa jo kaksi kertaa. Kolmannella Pariisi-visiitillämme ajattelimme nauttia kiireettömyydestä ja käveleskellä rauhassa nauttien jouluhössötyksestä.


Kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

2 kommenttia:

  1. OLimme viime vuonna marras-joulukuun vaihteessa Pariisissa ja joulua siellä oli vain nimeksi :-( Suurimmat tavaratalot oli satsannut, katukuvassa en joulua edes nähnyt, onnistuin jotenkin menemään sellaisiin kauppoihin missä ei joulua ollut esillä juurikaan. Suuret markkinat tms. on Pariisin Disney worldin jossain lähettyvillä muistaakseni vinkin löysin Kaunis pieni elämä blogista oman matkan älkeen. Myöskin LOntoon joulunalus oli pettymys, hyvin vähän oli fiilistä suurkaupungeissa. Dusseldorf oli taas aivan ihana joulumarkkinoineen, puoteineen ja tapahtumineen joita oli laitakaupungeissakin, Saksan muutkin kaupungit kiinnostaisi, sieltä löytyi kunnon joulufiilis :-)

    VastaaPoista
  2. Saksan mahtavista joulumarkkinoista minäkin olen kuullut. Moni kehuu Bremenin tarjontaa paremmaksi kuin osaisi kuvitella. Pariisin joulutapahtumia tutkiessa onkin tullut pientä pettymystä vastaan, sillä ei se joulu taida olla sen suurempi juhla kuitenkaan. Pitääpä käydä tutustumassa Kaunis pieni elämä -blogiin. Jospa sieltä sais vinkkejä. :)

    VastaaPoista