lauantai 5. marraskuuta 2011

Wonders of China part 18


Melkein jo viimeisiä China trip -postauksia viedään, mutta vielä on pari maailman pisintä, suurinta ja halvinta asiaa jaettavana.


Antonin olotilan parannuttua suuntasimme metrolla Lantaun saarelle katsomaan maailman suurinta pronssista Buddha-patsasta. Patsas oli sijoitettu saaren korkeimmalle kohdalle, jonne pääsimme helpoimmin kaapelivaunulla. Parikymmentä minuuttia kestävä vaunumatka oli tosi hieno (ja muuten maailman pisin kaapelivaunumatka); lasilattian läpi pystyi ihailemaan alla olevaa maastoa, ikkunoista näki korkeiden vuorten huippujen tarjoaman näköalan ja katon reunoilta näki taivaalle. Pilvistä huolimatta lasikopissa keikkuminen paikoitellen useamman sadan metrin korkeudessa oli tosi mahtava kokemus!Vuoren huipulla näimme Budhhan ja vuoristokylän putiikkeineen. Buddha istuskeli sadan portaan päässä olevalla paikallaan varsin tyytyväisenä. Patsaan ympärillä oli myös lahjojentuojien patsaita turisteista puhumattakaan.Palatessamme Buddhan juurelta takaisin kylään näimme yllätykseksemme Shaolin Legendojen Kung Fu-esityksen. Vitsit ne kaverit ovat taitavia!


eriskummallisen autio metropysäkki

 Disneyland-metroBuddhan ihastelun jälkeen palasimme kaapelivaunulla takaisin metroasemalle. Tällä kertaa minulla alkoi pikkuhiljaa tulla heikko olo, mutta päätimme ajella yhden metropysäkin verran kohti Disneylandia. Olin pienen elämäni ajan halunnut vierailla Disneylandissa ja mikäs sen sopivampaa kuin maailman halvin Disneyland. Tosin vatsani oli toiveideni kanssa eri mieltä, ja visiitti Mikki Hiiren, Autojen ja Nalle Puhin luona jäi lyhyeksi. Jälleen saimme suunnata suorinta tietä hotelliin. Siinä se sitten meni loppupäivä peiton alla ja seuraavastakin päivästä hyvä osa. Syytä sairastumiseeni ei tiedetä, mutta veikkaanpa saaneeni tartunnan Antonilta. :D

Seuraavana päivänä me molemmat olimmekin vihdoin täysin terveet. Toiseksi viimeisen lomapäivän suunnaksi valikoitui SoHo-alue ja The Peak. The Peak olikin aivan huikaisevan hieno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti