perjantai 25. marraskuuta 2011

Matkahaaste


Nappasinpa blogeissa pyörineen matkahaasteen itselleni. Vuosien varrella tutuiksi ovat tulleet Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Unkari, Turkki, Saksa, Ranska, Espanja, Italia, Vatikaani, San Marino, Iso-Britannia, Irlanti, Belgia, Hollanti, Luxemburg, Itävalta, Sveitsi ja Kiina. Jokaisessa maassa olen halunnut käydä useassa eri kaupungissa eri puolella maata, jotta saisin mahdollisimman laajan kuvan kyseisestä maasta. Rakastan yli kaiken erilaisten elämäntyylien ja ihmisten tapaamista. On hauska myös päästä kurkistamaan tavallisten ihmisten asuinalueille, sillä siellä sitä sen alueen elämänmenoa näkee kaikista eniten.


Ikimuistoisin kohteemme tähän mennessäIkimuistoisia kohteita on paljon, mutta kaikista eniten meihin ovat vaikutuksen tehneet junamatkat: ikkunasta näkyvät tasaiset pellot, maissikasvit, laiduntavat eläimet, korkeat vuoret ja ohikiitävät hetket. Erityisesti Euroopassa matkustamisen helppous, mutkattomuus ja rentous tekivät vaikutuksen. Suomen junaliikennettä ei voi edes verrata Euroopan junaverkkoon, sillä Euroopassa on mahdollista matkustaa kolminkertainen matka samassa ajassa kuin Suomessa pääsee Oulusta Helsinkiin.


Hauskin matkamuistomme


Hauskimman matkamuistomme titteli on helposti jaettavissa, sillä yö Ulmin yössä oli ehdottomasti vuoden 2010 reilireissun kohokohta. Lyhyestä virsi kaunis: "Saksalaiset osaavat juoda olutta!"


Upein luontokohteemme
Upeimman luontokohteen tittelin jakaminen tuotti eniten pähkäilyä, sillä Saksan Berechtensgaden, Luxemburgin Vianden ja sveitsinpuoleiset Alpit olivat kovat kilpakumppanit. Voiton vei kuitenkin Berechtensgaden, sillä vuorelta laskeva kirkasvetinen joki oli jotain aivan uskomattoman upeaa. En ole koskaan maistanut niin hyvää vettä luonnonjoesta! Veden kirkkaus ja pohjasta peilautuva väri kertovatkin jo veden olevan puhdasta, nams.Paras rantakohteemme


Rantalomailua emme ole vielä tähän mennessä harrastaneet yhdessä, joten parhaimpia rantakohteita ei ole tullut vastaan. Toki joka reissulla olemme rentoutuneet jollakin rannalla (mm. Scheveningenissä Hollannissa, Nizzassa ja Cannesissa Ranskassa jne.), mutta mikään kokemamme ranta ei ole ollut tajunnanräjäyttävä. Sen sijaan suunnitelmissamme on tehdä joskus vielä Aasian saarikierros, jolloin tutustuisimme Taiwaniin, Filippiineihin, Singaporeen ja Malesiaan. Toiveissa olisi päästä myös Balille ja Fidzille, mutta tarkkaa plania emme ole vielä tehneet. Aika näyttää ja lentokone vie.


Kohde, johon emme ihastuneet


Kaikista niistä noin 150 Euroopan ja Aasian kaupungista, joissa olen käynyt, suurimman pettymyksen tuotti EU:n keskuspaikka Brysseli. Kaupunki oli ankea, tylsä, kivinen, ruma, ihmiset tylyjä, eikä siellä edes ollut mitään nähtävää. Ainoa hyvä puoli oli se, että sieltä pääsi moneen suuntaan junalla, joten pakotie ankeudesta löytyi helposti.


4 kommenttia:

 1. ai mitä kuvia <3 ja voi kun olisi teidän reissukokemukset, himottelen vähän että pääsisin pian saksaan :)

  VastaaPoista
 2. Minnepäin Saksaa haaveilet?

  Me on käyty Berliinissä, Hampurissa, Ulmissa, Stutgartissa, Münchenissa ja Berechtensgadenissa. Berechtensgadenista käsin käytiin Kehlsteinhausilla (erään vaikuttavan saksalaisen kesämökki on siellä vuorenhuipulla). Kehlsteinhausin jälkeen matkattiin junalla vielä 16 km päästäksemme Itävallan Salzburgiin. Ehkä kaikista Saksan kohteista juuri München on paras, kun sen lähellä on niin paljon nähtävää. Toki Berliinikin on tosi hieno paikka. Haaveilenkin sinne menemisestä uudestaan. :)

  VastaaPoista
 3. Heh, oikeastaan Saksan suhteen olen kyllä asenteella "kaikki käy!" :) Haluaisin nähdä ihan kaiken mitä sillä on tarjota :P

  VastaaPoista
 4. Heh, siellä kyllä on katseltavaa. Mä haluaisin käydä mm. Neuschwansteinin linnassa ja Bremenissä. Jouluaikaan Düsseldorf olisi kuulemma näkemisenarvoinen ja siinä olisi lähellä myös Kölnin tuomiokirkko. Ehkä vielä joskus. :)

  VastaaPoista