perjantai 16. syyskuuta 2011

Avokado-suklaakakku


Herkkuhampaan kolotus sai meidät tänään aktivoitumaan leipomisen saralla. Selailin erilaisia ohjeita netistä etsien jotain ihan uutta ja erilaista. Monista lupaavista vaihtoehdoista valitsin lopulta avokado-suklaakakun, mikä kuulosti jo heti alkuun erittäin epäilyttävälle. Avokado ja suklaa - melkoinen yhdistelmä!

Ennakkoluuloista huolimatta kirjoitimme listan tarvittavia ainesosasia ja lähdimme kauppaan. Tavarat koriin, korin kanssa kassalle ja kassan läpi kohti kotia.Leipomisen aloitimme pohjasta sekoittaen kaikki aineet ja lisäten lopuksi rasvan. Yksinkertaista ja nopeaa.

Pohja:
6 murskattua digestive-keksiä
0,5 dl murskattuja cashew-pähkinöitä
0,2 dl sulatettua margariinia
0,5 dl taateliaSeuraavaksi viipaloimme banaanin ohuiksi viipaleiksi ja asettelimme ne pohjan päälle. Tällä kertaa banaaneja kului yhteensä kaksi.Banaanien jälkeen aloitimme täytteen tekemisen kuorimalla avokadot. Hedelmäosan laitoimme tehosekoittimeen muiden ainesosasten kanssa. Sekoituksen jälkeen maustoimme täytteen sokerilla ja levitimme banaanien päälle. Lopulta koristelimme kakun nombarelleilla. Ulkonäöltään kakku ei ollut mitenkään näyttävä, mutta maku oli kerrassaan loistava.

Täyte:
2 avokadoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl Mozart likööriä
8 palaa sulatettua vaaleaa maitosuklaata
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti