sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Lakritsijuustokakku


Tänään kävimme perhetuttujemme luona illallisella. Samalla sainkin tilaisuuden kokeilla monessa blogissa pyörineen lakritsijuustokakun ohjetta. Kakusta tuli mahtavanmakuista! Salmiakkilakritsin lisääminen alkuperäiseen ohjeeseen toi kakkuun kivan terävän maun. Illan isäntäväkikin tykkäsi kakusta kovasti, vaikka aluksi sen hämähäkkimäinen ulkomuoto herättikin epäilyksiä.



Pohja:

paketillinen Domino-keksejä
50 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita niiden sekaan sulatettu rasva. Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita pohja tasaiseksi.



Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 kpl XXL-kokoista Pepe-lakritsipatukkaa
1 kpl XXL-kokoista Pepe-salmiakkilakritsipatukkaa
4 kpl liivatelehteä
0,75 dl lakritsikastiketta

Laita liivatelehdet kylmään veteen vettymään. Pilko lakritsi- ja salmiakkilakritsipatukat pieniksi palasiksi. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen maustamaton tuorejuusto. Lisää tuorejuusto-vaniljakastike -seokseen pilkotut lakritsanpalat. Kuumenna lakritsikastike. Puristele vettyneet liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan lakritsakastikkeeseen. Yhdistä lakritsikastike-liivatelehti -seos ja vaniljakastike-tuorejuusto-lakritsi -seos samaan kulhoon. Kaada sekoitetut ainesosat kakkupohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

  1. oi sun kakku on paljon paremman näkönen kun mun :D mutta hyvää oli :)

    VastaaPoista
  2. Mä käytin aiemmin juustokakkuihin aina kermaa, mutta sun vinkki vaniljakastikkeesta oli kyllä paljon parempi! Kiitos siitä. :)

    VastaaPoista