sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Bratislava pukeutuu valoihin

Illan hämärtyessä myös Vanha kaupunki muuttui eloisaksi. Paikalliset saapuivat keskustan kahviloihin ja ravintoloihin nauttimaan myöhäisillan viiniä ja pientä purtavaa. Erityisen suosittuja näyttivät olevan historiallisissa rakennuksissa olevat kahvila-ravintolat Le Monde sekä Maximilian. Maximilianissa mekin kävimme iltabrunssilla. Olihan se ihanan tunnelmallinen kahvila.
Brunssin jälkeen jatkoimme kiertelyä kapeilla kujilla. Nautimme kovasti kaupungin yhtenäisestä värimaailmasta ja -valaistuksesta. Mietimme myös moneen kertaan, olemmeko nähneet toista yhtä tyylikästä kaupunkia, mutta mitään vastaavaa ei noussut mieleemme. Parasta kaupungissa oli ehkä se, ettei siellä ollut kaupungin kauneudesta huolimatta lähes lainkaan turisteja. 

Iltavalokierros jatkui Tonavan rannalla. Hämmästelimme jälleen, kuinka leveä Tonava onkaan. Noin 300 metriä leveä joki on ihan uskomaton, eikä lyhyt ollut sen ylittävä Novy Most -siltakaan. Kokonaisuudessaan sillan pituus on 353 metriä. Jos kotikaupungissamme olisi vastaava silta, se yltäisi esimerkiksi kotitaloltamme merenrantaan..vai riittäisiköhän edes sekään?

2 kommenttia:

  1. upeita kuvia olette jälleen napsineet.. matkakuume... se tarttuu kyllä aina täältä blogista :))

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista! Meilläkään matkakuume ei karise maailmalle, vaan kulkee jatkuvasti alitajunnassa mukana. :D

    VastaaPoista