perjantai 27. huhtikuuta 2012

Huvittelijoiden WienFiinien ja sivistyneiden ajanviettopaikkojen lisäksi Wien tarjosi myös muitakin ajanviettotapoja. Esimerkiksi Amalbad-kylpylä hemmottelee rentoutumishaluisia matkalaisia, city-polkupyörät mahdollistavat kaupungin tutkimisen kahdella renkaalla sekä Neubaugasse-katu tarjoaa laajat shoppailumahdollisuudet.

Markkinoita ja kirpputoreja oli myös paljon. Me kävimmekin tutustumassa mm. Naschmarktin vanhan tavaran myyntialueeseen (ts. ulkokirpputoriin), Ringstrassen Gallerian antiikkimarkkinoihin sekä ihastelimme paikallisia ruokatuotteita Karmeliter Marktilla. Pääsiäismarkkinoista parhaat olivat vanhan kaupungin alueella sekä Schönbrunnin linnan edessä.


Ulkoilmaa kaipaavat puolestaan voivat suunnata U-Bahnilla Donauinselille käveleskelemään Tonavan rannalle. Alueella oli myös brasialaistyylinen ravintola-alue, joka on varmasti kesäiltoisin aivan mahtava. Tonavan rantaa pitkin pystyi myös rullaluistelemaan ja Donauinsel oli kokonaan pyhitetty ulkoilmaharrastuksille.

Pitää muuten sanoa, että tuo pariskunta veden äärellä oli aika jäätävä näky. Ihan ku ne ois päättäneet lähteä tästä maailmasta yhdessä! Hui!
Iltaisin puolestaan parhaat viihdemahdollisuudet olivat Praterin kaupunginosassa sijaitsevassa huvipuistossa. Laitteet tuntuivat olevan auki oman aikataulunsa ja asiakastilanteen mukaisesti. Alueella oli myös vuodesta 1897 lähtien pyörinyt maailman vanhin Riesenrad-maailmanpyörä. Aikoinaan Riesenradissa oli ollut tuplaten vaunuja, mutta sodan jälkeen Riesenradin kaikkia vaunuja ei oltu enää asennettu paikoilleen.

Lisähuomiona voitaneen myös kertoa Praterin alueen tarjoilevan miehille viihdettä. Heti siinä Casinon takana ja kahden kadun verran. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti