tiistai 17. huhtikuuta 2012

Viinikylä ModraPezinokista jatkoimme paikallisbussilla toiseen viinikylään, Modraan. Kaupunki oli edellistä ehkä vielä söpömpi. Pikkusia taloja yhteenputkeen rakennettuna.Parasta kaupungissa oli kuitenkin Ludvika viinikellari ja ravintola. Siellä oli tarjolla jopa Kofolaa hanassa!Tilasimme jälleen paikallista erikoisuutta: valkosipulikermakeittoa pullalla. Tämä tarkoittikin sitä, että ensin oli paistettu pulla, se oli kaavittu ontoksi ja lopuksi pullan sisälle oli kaadettu valkosipulikermakeitto. Täydellinen yllätys, täydellinen maku. Ehdottomasti tätä kannattaa kokeilla, jos joskus eksyy Slovakian puolelle!Viinitupien lisäksi Modra on kuuluisa 1600-luvulta perustetusta keramiikka- ja posliiniteollisuudesta. Sen vuoksi kävimmekin katsomassa kaupungin vanhimman keramiikka- ja posliinikaupan tuotteita. Tyypillistä modralaiselle keraamikalle oli osittain lasitus. Posliineille tyypillisiä kuvioita puolestaan olivat pastellinsiniset kukat, hennot kiemurat ja koristeelliset reikäkuvioinnit.
Keskustan värikkäiden talojen reunustamaa yhtä katua eteen- ja taaksepäin käveltyämme päädyimme jälleen bussipysäkille ja hyppäsimme bussiin. Suunnaksi otimme Senecin - järvestä ja huvipuistosta kuuluisan Slovakian kaupungin.

2 kommenttia:

  1. Tuo valkosipulikeitto, vau!

    Eikä näissä matkakertomuksissa mikään muukaan ole kuulostanut kovin epämiellyttävältä. :D

    VastaaPoista
  2. Googletin muuten valkosipulikeiton reseptinkin tässä yhtenä päivänä. Ajattelin testata kokintaitojani viikonloppuna. :)

    VastaaPoista