maanantai 16. huhtikuuta 2012

Viinikylä Pezinok



Bratislavasta käsin kävimme junareissulla läheisessä Pezinokin kylässä. Junamatka maksoi kahdelta hengeltä 1,2 euroa ja kesti reilut 20 minuuttia. Julkinen liikenne oli kaikkialla Slovakiassa erittäin halpaa, joten oli helppo valita kohteet omien kiinostuksenkohteiden mukaan.



Pienten karpaattien juurelle muodostunut Pezinokin kylä on kuuluisa viinitiloistaan. Kylää halkoo myös pieni ja sievä puro. Bratislavasta tullessa kannattaa ehdottomasti hypätä junasta pois Pezinok zastávkassa ja kävellä puron vartta pitkin keskustaan. Matkaa keskustaan tulee noin kaksi kilometriä.







Keskustan laitamilla kävimme katsomassa paikallisten asuinaluetta. Kuten ennenkin, halusimme Slovakiassakin käydessä nähdä, miten tavallinen väestö asuu. Mielestämme heidän asuinrakennuksensa kertovat hyvin paljon paikallisesta asuinkulttuurista. Pezinokissa olikin hassua huomata, että ihan jokaisella talolla oli oma viinitarha. Osalla oli myös lasitettu kasvihuone sekä kirsikka- ja omenapuita. Omavaraisuus ainakin näiden ruokatuotteiden osalta näkyi olevan hyvin tärkeää. Toisaalta, osa paikallisista varmasti myy viinirypälesatoaan paikallisille viinitiloille.






Toinen hyvä syy pieneen kylään matkustamisessa olivatkin pienet viinitilat. Tuoretta ja hyvää viiniä sai halpaan hintaan useammastakin paikasta. Lisäksi ruokailu Pezinokissa oli halpaa: päivän menu maksoi vain 2,90 euroa. Kofola, slovakian vastine CocaColalle, oli myös joka paikassa hyvin edustettuna. Itse asiassa Kofola ei ollut lainkaan hassumpi juoma. Ei liian makea, hapokas tai kirpeä, vaan juuri sopivan raikas ja pehmeä!



Pezinokista jatkoimme matkaamme seuraavaan viinikylään Modraan. Jatketaas siitä seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti