maanantai 15. kesäkuuta 2015

Times Squaren vilskeessä
Lähes kaikissa New Yorkia koskevissa lehtijutuissa olen nähnyt kuvia Times Squaren alueesta, joten se oli Vapaudenpatsaan jälkeen yksi niistä kohteista, joissa ehdottomasti halusin kierrellä kameran kanssa enemmänkin kuin hetken. Tavoitteeni olivat huomanneet myös kaupungin insinöörit, sillä turisteja varten kaupunki oli rakentanut keskelle Times Squarea näköalatasanteen, josta sai hyviä kuvia koko alueesta. Edelleenkin laajakulmalinssimme oli aivan liian kapea, mutta verkkokalvoillemme kuva on piirtynyt ikuisiksi ajoiksi.Historian havinasta tykkäävänä selvittelin nyt jälkikäteen Times Squaren historiaa. Nimensä alue (ei siis aukio, vaan usean korttelin mittainen ja levyinen alue) on saanut The Times-lehden mukaan, sillä The New York Times siirsi 1900-luvulla pääkonttorinsa Times Squarelle. Pääkonttori toimi aukiolla aina vuoteen 2007, jonka jälkeen se on muuttanut uuteen pilvenpiirtäjään 8. Avenuelle. Sitä ennnen aluetta olivat hallinneet alamaailman keisarit.Nykyisin Times Square oli yltiömäisen valovoimainen ostosparatiisi (tai -helvetti), josta löytyivät kaupat niin lapsille kuin aikuisillekin. Spektaakkelimaisuutta alueella lisäsivät valtavat valotaulut, joissa mainokset ja ohjelmat vaihtuivat tiuhaan. Löytyipä myös yksi taulu, jonne piirtyi kuva alla olevan kadun ihmisistä.
Times Squarella kierrellessä löysin tieni myös kuuluisalle Broadwayn teatterialueelle. Sieltä löytyivät teattereiden lisäksi Madame Tussaudsin vahakabinetti, Ripley's Believe It or Not -talo, Yankees-urheiluliike, Bubba Gumbin erikoisliike sekä Hard Rock Cafe New York.Hard Rock Cafessa vietin tovin, sillä sieltä löytyi kivoja vaatteita.


Mainosplakaattien lisäksi alueella pyöri turistirihkaman myyjiä sekä käveleviä Disneyn hahmoja vähän joka elokuvasta. Hahmojen kanssa yhteiskuva maksoi, mutta yksilökuvat pelkistä hahmoista olivat ilmaiset. Sehän sopi minulle varsin hyvin, vaikka hahmot olivatkin osittain eri mieltä. Yhtenä erikoisimpana kauppana kävimme sattumalta eräässä liikkeessä, jossa oli sisällä suuri maailmanpyörä...että sellaista sitten New Yorkissa. ;)

Times Squarelle palasimme vielä illalla ihastelemaan iltavalaistusta. Niistä myöhemmin lisää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti