tiistai 31. toukokuuta 2011

Lentoja, junia ja hotelleja


Kiinaan suuntautuva matkamme on jälleen suunnitteluasteella edennyt, ja nyt on hankittuna myös lentoliput Helsinkiin. Ensi viikolla siis lennämme Norwegianilla viemään viisumihakemukset konsulaattin. Yleisesti hakemuksen käsittelyyn menee viikko, mutta 22 euron maksusta saamme viisumit seuraavaksi päiväksi.

Vähän kyllä jännittää, miten hakemusten ja viisumeiden kanssa käy, sillä paluupäivä olisi jo heti seuraavana päivänä. Joustovaran vuoksi emme kuitenkaan ole hankkineet paluulippuja lainkaan, vaan haemme ne vasta juna-aseman tiskiltä. Mikäli viisumeissa nyt syystä tai toisesta menee enemmän aikaa, minä jään Helsinkiin odottelemaan niitä tai käyn siellä vielä myöhemmin uuden reissun.

Viisumihakemuksia varten olemme tutkailleet myös lento- ja junamatkahinnastoja. Hong Kongista Pekingiin suuntautuva suora lento maksaa 203 euroa. Yhdellä välilaskulla hinnaksi puolestaan jäisi 147 euroa. Junamatka Pekingista Shanghaihin maksaa noin 64 euroa ja Shanghaista Hong Kongiin 63 euroa. Kaupunkien väliset lennot puolestaan olisivat 130-150 euroa. Tällä hetkellä suosimme enemmän yöjunaa, koska siinä säästämme samalla hotelliyöpymisen. Lisäksi junamatkailu on mukavaa, kun alla on tukevat kiskot ja nopea juna. Nämä kaikki siirtymät vielä täsmentyvät ennen ensi viikkoa.

Hotellimajoituksiakin olemme tutkailleet. Haasteena on vain jättisuuret kaupungit, joista ei oikeastaan tiedä alustavasti mitään. Laitoimmekin Antonin veljelle kyselyä hänen asuinalueensa nimestä, jotta voimme varata pari ensimmäistä hotelliyötä samalta alueelta. Viisumihakemukseen pitää nimittäin kirjata ylös ensimmäiset hotellit, joten pari yötä on pakko varata jo nyt. Jospas saisimme vastauksen huomenna.

Tällä hetkellä jo hieman mahassa kutkuttaa tuleva matka, vaikka siihen onkin vielä pari kuukautta aikaa. Ne pari kuukautta tosin menevät varmasti kuin siivillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti