keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Olohuone


Olohuoneen esittely onkin venähtänyt hieman pidemmälle kuin oli tarkoitus, mutta tässä se nyt tulee. Olkaas hyvä!Seinän purkamisen myötä olohuoneemme yhdistys keittiöön. Keittiö-olohuonetila on tosi iso: leveyttä on 5 metriä ja pituutta noin 8,5 metriä. Pituudesta olohuoneelle jää noin 5,5 metriä, joten ahdasta ei ainakaan ole. Lattiapinta-alaa mattoa varten on myös kiitettävästi, jolloin suuri taljammekin saa tilaa ympärilleen.Eteinen yhdistää asuntomme kaikki huoneet, joten keittiö-olohuoneeseenkin tullaan sen kautta. Eteiseen johtava oviaukko olikin yksi niistä asioista, joihin asuntoesittelyssä ensimmäisenä kiinnitin huomiota. Se on nimittäin leveä, noin 1,2 metriä! Onneksemme tässä asunnossa oviaukkoon ei ole laitettu rakennusvaiheessa lainkaan ovea, joten oviaukon työstäminen valmiiksi oli helpompaa.Sisustuksen osalta olohuoneemme on ideaali. Televisio ja sohva löysivät omat seinänsä, ja niiden väliin jää 4,5 metriä ikkunaa (jotka eivät edes mahdu samaan kuvaan, pitäisi olla kalansilmälinssi). Ikkunat olivat myös ne ihastuttavat asiat, joihin kiinnitimme huomiota. Harvassa asunnossa ihan näin paljon on ikkunoita vierekkäin. Ikkunan kokoa halusimme maksimoida, joten verhoiksi on valittu paneeliverhot. Verhojen väri oli pitkään mietinnässä, mutta lopulta nämä harmaat verhot veivät voiton valkoisista. Valkoiset jäivät kaappiin odottamaan verhonvaihtotarvetta.


illalla

päivällä

Askosta ostetut Nancy-sohvamme ostimme yksityiseltä myyjältä "väärän värisenä" ja verhoilutimme sen uudelleen valkoisella Tara-kankaalla. Nyt sohva on kuin uusi, ja niin rakastan sen puhtaan valkoista väriä. Sohvatyynyinä on alusta asti olleet aiempaan asuntoon hankitut ruskea ja oranssi silkkityyny. Näitä on tarkoitus hankkia lisää, kunhan vain jostain saisi samanlaisia. Pitääpä mennä kyselemään Stockmannilta, josko tyynyjä vielä voisi tilata jostain. Hyllytavarana näitä tuskin enää on.Kuten kuvista voi päätellä, olohuoneemme tulvii valossa. Kattopaneelien asentamisen yhteydessä asensimme olohuone-keittiö -akselille 15 energiansäästöspottia sekä valmiudet kahdelle kattolampulle. Kattolamppua tosin emme ole olohuoneeseen asentaneet, sillä sille ei ole valaistuksen vuoksi tarvetta. Keittiössäkin kattolamppu on oikeasti vain sisustuksellisista syistä.Viherkasvi-ihmisinä hapen tuottajina olohuoneessamme on kolme bambua. Ostimme bambut Tornio-Haparanda Ikean avajaishuumassa ajatuksella "ne kuolevat kuitenkin". Niin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan bambut porskuttavat menemään. Kivoja kasveja ja erittäin helppohoitoisia. Eivät kuole helpolla, sen voin kertoa. :D

Nytpä on siis kaikki huoneet esitelty. Mikäli joku huone on jäänyt tsekkaamatta, kiiruhda samantien korjaamaan tilanne. Linkit huone-esittelyihin tulevat tässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti