lauantai 10. joulukuuta 2011

Christmas in Paris 2Ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänä suuntasimme auringon perässä Versaillesin linnaan. Sää oli erinomainen, mutta joululta ei kyllä tuntunut sitten yhtään. Eihän jouluun kuulu aurinko ja t-paita, eihän?

Versaillesin puutarhassa meitä odottivat kartionmalliset pensaat, lukuisat patsaat ja silmänkantamattomiin ulottuva linnanpiha. Linnan sisälle emme päässeet, sillä se on suljettu joka maanantai. Asiasta tietoisina halusimme kuitenkin mennä linnan pihalle aurinkoisena päivänä - tuskin olisimme edes linnan sisälle menneet, vaikka se olisikin ollut auki. Monta linnaa nähneenä Versailles tuskin olisi ollut sen kummallisempi tai yhtään näyttävämpi. ;PLinnan sijaan halusimme nähdä jälleen paikallisten asuinalueita, joten paluumatkalla Versaillesista Pariisiin poikkesimme Issyn kaupunginosassa katselemassa omakotitaloja. Olikin hauska huomata pariisilaisten omakotitaloalueiden muodostuvan teidenvarsille rakennetuista kytketyistä omakotitalosarjoista. Pihoja taloilla ei pahemmin ollut ja pahimmillaan ulko-ovelta oli portille matkaa noin 30 cm. Tunnelma kaupunginosassa oli ihanan rauhallinen. Missään ei hurissut autot tai haukkunut koirat, vaikka kaikki tuntuivat olevan kotona.


Palattuamme takaisin Pariisin keskustaan totesimme pariisilaisen joulun olevan varsin erilainen kuin suomalainen joulu. Lehdet olivat vielä osittain vihreät, osittain tippuneet alas, käsineitä tai lakkia ei tarvinnut ja talvitakki oli aivan liian kuuma. Auringonpaiste oli kuitenkin koko matkan kruunaaja, vaikka välillä kaupunki näytti myös sateisen puolensa. Sade ei kuitenkaan haitannut matkaamme, sillä kaupungissa oli myös tarjolla paljon sisäkohteita.Vesisateenkin keskellä kuitenkin valmistauduttiin jouluun. Seuraavalla kerralla pääsettekin kurkistamaan joulumarkkinoiden maailmaan. Markkinoita löytyi joka puolelta kaupunkia, eivätkä kaikki markkinat olleet vielä edes avautuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti