perjantai 9. joulukuuta 2011

Christmas in Paris 1


Jouluista Pariisia lähdimme etsimään ja sitä todentotta löytyi. Ihania jouluvaloja, toivomaani jouluhössötystä, muutama joulupukki ja lentäviä poroja. Näistä kaikista oli täydellinen jouluvisiitti tehty!

Sen suuremmitta puheitta saanen tarjota teille iltapalan jouluista Pariisia.
Eiffel-tornin juurella olevasta hotellista käsin kävimme heti ensimmäisenä päivänä ihailemassa kuuluisan tornin sädehdintää. Vaikka olemme nähneet tornin jo monesti, on se edelleen yhtä lumoava. Vilkkuvat valot ovat jotain niin henkeäsalpaavan upeaa, etten ole vielä muualta löytänyt yhtä häkellyttävää näkyä. Ei siis ihme, että tornia on kuvattu niin edestä kuin takaakin. ;P
Eiffel-tornin välkettä kuuluukin kaikkien Pariisiin matkaavien käydä katsomassa! Tornin vilkkuvat valot ovat päällä noin 5 minuuttia jokaisesta täydestä tunnista alkaen.


Toinen Pariisin must-see -kohde on ehdottomasti Notre Damen katedraali. Sinne suuntasimmekin heti Eiffelin jälkeen, sillä halusimme nähdä kirkon täydessä iltavalaistuksessa tummaa taivasta vasten. Katedraali näyttikin pimeyden keskellä paljon paremmalle kuin päivällä, sillä valot ja katedraalin pihalla ollut kuusi loistivat ihanan tunnelmallisesti pimeyden keskellä.
Jo ensimmäisen illan jälkeen olin onnesta tohkeissani, sillä olin nähnyt vilkettä ja jouluhössötystä - juurikin sitä, mitä lähdin etsimään. Lisätunnelmaa toivat myös useat karusellit ja crepe-myymälät. Crepeä nutellalla ja kermavaahdolla voin suositella lämpimästi. :)

PS: Nähtävyyksiä kaipaava voi siirtyä tutkimaan edellisen Pariisi-visiittimme kuvasatoa täältä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kiitos, KIITOS Pariisi-postauksesta, jään odottamaan lisää. :)

    VastaaPoista
  2. Jouluisen Pariisin kokemisen vinkkejä on loput postaukset tulvillaan. :)

    VastaaPoista