maanantai 12. joulukuuta 2011

Christmas in Paris 4


Kaupallisesta joulusta tulee heti ensimmäisenä mieleen yksi Pariisin hienoimmista tavarataloista, De Lafayette! Yhtälailla kuin kaikkien Lontoon kävijöiden pitää vierailla Harrodsilla, pitää Pariisissa käyvien katsasta Lafayette. Jouluvaloja, kuusia, säihkettä ja glamouria löytyi joka nurkalta. Ehdottomasti hienoin osa koko tavaratalosta löytyi kuitenkin kosmetiikkaosastolta, kun nosti nenäänsä riittävästi kohti kattoa. Aaah!

Toinen yhtä hieno ja näkemisenarvoinen kauppakeskus on ehdottomasti Lafayetten vieressä sijaitseva Au Printemps. Itse ihastuin erityisesti tavaratalon jouluosastoon, jossa myytiin erilaisia joululahjoja saippuoista elektroniikkaan.


Joulukuusien ja vilkkuvien valojen lisäksi kaupalliseen jouluun kuuluivat erilaiset näyteikkunat. Jokaisella brändillä oli oma ikkunansa ja oma tyylinsä. Haussmannin alueella yleinen teema kuitenkin tuntui olevan Rock'n Roll, joten erilaisia solisteja oli näyteikkunoissa esillä paljon. Globalisaatiokin oli aistittavissa, sillä eri kulttuureihin ja maisemiin tehdyt maisemaikkunat olivat todella hienoja!

Jouluisia pupuja sen sijaan oli Hotel de Villeä vastapäätä olleen tavaratalon ikkunoissa. Sinisessä taustassa lumen keskellä liikkuvat puput olivat vallan suloisia, vaikkakin niiden toiminta osittain melko arveluttavaa. Eihän toista nyt saisi vasaralla iskeä päähän, heh.Liikkuvia hahmoja oli erityisesti Hotel de Villeä vastapäätä sekä Printempsin ikkunoissa. Rock'n Roll -teema oli hyvin vahvasti edustettuina erilaisten joulukappaleiden saattelemina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti