Joulukuun ensimmäisen päivän ja isäni syntymäpäivän johdosta meillä on nautittu kakkua ja pientä suolaista. Tällä kertaa juustokakun mauksi valittiin glögi ja siihen hyvin sopiva valkosuklaa. Tässäpä teillekin jouluisen kakun resepti.
Pohja:
n. 20 kpl murskattua piparia
50 g sulatettua margariinia
Murskaa piparit jauhoksi ja sekoita jauhoon sulatettu rasva. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljarahkaa
100 g sulatettua valkosuklaata
100 g murskattuja vadelmia
1/2 dl vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike sekä sekoita sen sekaan vaniljarahka ja sulatettu valkosuklaa. Lämmitä vesi ja liuota liivatelehdet veteen. Kaada vesi-liivatelehti -seos vaniljavaahdon sekaan. Kaada lopuksi täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Päälykerros:
3,5 dl glögiä
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Lämmitä glögi ja liuota liivatelehdet glögin sekaan. Kaada seos jähmettyneen vaniljakastikepohjaisen täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Koristeet:
suklaalehtiä ja -ruusuja
sulaa valkosuklaata
sulaa valkosuklaata
hopeakuulia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti