sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Global InterRail: MilanoRivieralla riittävästi aurinkoa otettuamme jatkoimme matkaa muutaman junanvaihdon siivittämänä takaisin Italian puolelle. Muotimaailmastaan kuulu kaupunki Milano oli Pohjois-Italiaosuuden ensimmäinen pysäkki.Kaupungin tyylikkyyden moniulotteisuuden aisti jo heti rautatieasemalla, sillä 1900-luvun alkupuolella rakennettu rautatieasema oli koristeltu räiskyvillä mainoksilla.


Krumeluureja ei oltu säästelty myöskään 1800-luvulla rakennetussa Galleria Vittoria Emmanuel II -kauppakeskuksessakaan, jossa oli kaareva lasikatto, mosaiikkikuvioilla koristeltu lattia ja paljon huippumuotia tarjoavia liikkeitä. Ravintolatkaan eivät olleet ihan ilmaisia, mutta sitäkin hienompia!

Galleria Vittoria Emmanuel II:n läpi käveltyämme pääsimme Duomon aukiolle ihastelemaan Duomon katedraalia. Woooow, se on niin hieno, niin koristeellinen ja aivan hillittömän suuri! Koristeellisuus oli viety jopa niin pitkälle, että kaikki rautaiset ovet, ikkunanpielet, pylväiden kärjet ja ikkunaristikot oli koristeltu pienillä ihmispatsailla. Osa patsaista olivat jopa niin suosittuja, että ne olivat ihmisten kosketuksista kuluneet melkein näkymättömiin.

Milanossa vietetty ilta kului mukavasti Duomolla istuen ja jalkapallon MM-finaalia katsoessa. Päivän aikana aukiolle pystytettiin iso "screeni", jolta peliä sai illansuussa katsella. Istuskellessamme katoksen alla saimme seuraa mukavasta italialaisesta perheestä. Heillä oli tosi paljon asiaa ja varmasti puhuessaan käyttivät jokaisen englannin kielen sanan, jonka osasivat. Viimeisenä apuna käytimme italia-englanti sanakirjaa sekä karttaa. Taiteita Milanossa opiskeleva tytär oli kutsunut vanhempansa ja veljensä Duomolle katsomaan MM-kisoja. Perhe oli matkannut Milanoon Barista saakka autolla, jossa ei ollut ilmastointia. Kuulemma oli matkalla tullut kuuma, joten eivät olleet pitäneet yhtään taukoa. Heh, hauska perhe ja oli oikein mukavaa viettää ilta heidän kanssaan. Kutsuivat meidät jopa Bariin kylään, mutta harmillisesti olimme menossa Sveitsiin seuraavaksi, joten paluu Etelä-Italiaan olisi laittanut suunnitelmamme ihan uusiksi.

Duomolla istuskellessamme mietimmekin sitä, kuinka mahtava tuuri meillä oli ollut kaikkien tapahtumien osalta. Toki vielä hienompaahan se olisi ollut olla katsomassa MM-finaalia Espanjassa, mutta kovasti ne italialaisetkin Espanjaa kannattivat. Lisäksi olimme jo tässä vaiheessa hyvillämme siitä, että olimme tavanneet reissumme aikana niin paljon ihania ihmisiä. Emme tienneetkään vielä, mitä kaikkea hassua, hauskaa, uskomatonta ja unohtumatonta olisikaan edessä!
Finaalin loputtua palasimme kävellen takaisin hotelliimme. Hyvän tuurin siivittäminä kävelimme tällä kertaa eri reittiä kuin ennen ja pääsimme todistamaan Milanon huippumuotia. Pimeällä kadulla nimittäin kuvattiin juuri vaatemainosta. Liityimme muutaman yleisönä olleen ihmisen seuraan katselemaan, kuinka malli käveli kadulla edestakaisin kymmeniä kertoja ennen kuin kuvat saatiin purkkiin. Harmiksemme omasta kamerastamme loppui juuri tässä vaiheessa akku, joten ainoat räpsäisyt ovat nämä tärähtänyttäkin tärähtäneemmät kuvat. :DKuvausten loputtua jatkoimme matkaamme takaisin hotellille. Kello jo näytti lähemmäs yökahta. Väsy ei kummasti painanut, joten pysähdyimme vielä McDonaldsiin jäätelölle. Conoista tulikin reissumme suurimmat herkut, sillä niiden hinta oli 40-60 snt. Ei kovin paha hinta suuresta määrästä pehmistä.

Yöpuulle päästyämme katselimme vielä hetken karttaa ja päätimme seuraavan kohteen olevan läheinen Como-järvi. Itsehän emme olisi sinne keksineet mennä, mutta Duomolla tapaamani opiskelijatyttö suositteli menemään sinne. Gardajärvi olisi myös ollut mukava kohde, mutta liian kauakana. Sinnehän olisi mennyt junalla jopa kaksi tuntia. ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti