keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Karkkilakko ohiTotaalinen karkistakieltäytymisen aikakausi on tältä erää ohi, mutta fiilikset karkittomuudesta olivat niin hyvät, että olen päättänyt jatkaa samalla tiellä. Toki tästä edes sallin itselleni pienet herkkuhetket viikonloppuisin, mutta vain ja ainoastaan, jos tunnen pakottavaa tarvetta. Huvin vuoksi en enää ala ostella karkkia. :D

Jälkikäteen ajatellen kahden kuukauden karkkilakko ei itse asiassa ollutkaan kovin hankala. Suurena helpottavana tekijänä oli itsekurini, joka on välillä varsin vahva. Koen kuitenkin itsekurini kehittyneen alkuvuoden aikana entistä paremmaksi, mikä ei ole lainkaan huonompi juttu. Useimmiten pelkällä itsekurilla pääsee hyviin lopputuloksiin oli kyse sitten herkuttelusta tai vaikkapa opiskelusta. Toisena erittäin hyvänä näkökulmana pidän keksimäämme lomamatkaporkkanaa. Konkreettista tavoitetta kohti kulkiessa kaksi kuukauttakaan eivät tuntuneet niin pitkältä tai epämukavalta ajalta.

Positiivisena asiana koen myös sen, että olen löytänyt uusia herkkuja: rahka viinirypäleillä on superhyvää! Samoin erilaiset pirtelöt ovat erittäin hyviä ja vievät nopeasti makeannälän. Liikuntaharrastuksenikin pääsi ihan uusiin ulottuvuuksiin, vaikkakin muutamina viikkoina tuli liikuttua vain 2-3 kertaa. Onneksi sentään työpäivät vietän pääosin seisaallaan ja paikasta toiseen liikkuen, joten hyötyliikuntaa saa lähes koko päivän.

Mutta mitäs sitten tulevaisuudessa? Karkkilakko jatkuu kevennettynä, liikuntaa harrastan samaan tahtiin ja pyrin lisäämään vihreän teen juomista. Superfoodia olisi lisäksi mielenkiintoista kokeilla, koska se tuntuu olevan nykyisin niin suuri hitti. Pikkuhiljaa kotiimme ovatkin jo rantautuneet luomutuotteet, vaikka joskus viitisen vuotta sitten ihmettelin kuka niitä syö. Hihi, minä syön! Lihan osalta puolestaan olen alkanut suosimaan poroa, se on tosi namia!

Näiden ruokamuutosten ohella olen myös alkanut pohtia elämäni suuntaa ihan uudella tavalla. Ehkä nämä muutokset ja vaihtelut eivät olekaan huono asia, vaan ovat tuoneet elämäämme aivan uutta sisältöä. Näillä on hyvä jatkaa hetki eteenpäin ennen seuraavaa muutosta. :)

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan positiivinen kirjoitus :) Hyvä sinä!! :) Aika mahti oot kyllä kun pystyit täydelliseen karkkilakkoon, mutta olipa palkintokin kyllä aika moinen!

  Terveelliset elämäntavat tuntuu nyt muutenkin olevan jotenkin pinnalla, mutta sehän on vain ja ainoastaan hyvä juttu :) Jos superfoodi päätyy kokeiluun niin muista kirjotella sitten siitäki ;)

  VastaaPoista
 2. Kävin tänään katselemassa jo superfoodia. En vielä ostanut, vaan ajattelin eka tutkia aihetta netistä. Ajattelinkin kirjoitella postauksen Superfoodista. Tulee samalla itsellekin aihe tutuksi. :)

  VastaaPoista
 3. Kurkistahan blogiini :) jotain pientä siellä!

  VastaaPoista
 4. pitääpä käydä kurkistamassa :)

  VastaaPoista