sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Karkkilakon palkintomatka


Karkkilakko on edelleen pitänyt, joten palkintomatkallekin pääsemme. Monen hyvän vaihtoehdon joukosta valitsimme lopulta villin kortin eli Varsovan. Tämä Puolan pääkaupunkina tunnettu Itä-Euroopan kohde vaikuttaa samantyyliseltä kuin Baltian maiden pääkaupungit Vilna, Riika ja Tallinna. Unkarin pääkaupungista Budapestista se kuitenkin taitaa ainakin arkkitehtuurin osalta erota hyvinkin paljon.


(Kuva täältä.)

Nähtävää Varsovassa on paljon. Ensimmäisenä haluan kiivetä neuvostoaikaisen Kulttuuripalatsin terassille katselemaan kaupunkia ylhäältäpäin. Muita must-see -kohteita ovat kuninkaanlinna, suuri Lazienki-puisto vedenpäällä kelluvine palatseineen, Krakowskie Przedmiescie -ostoskatu kahviloineen ja ravintoloineen sekä Wilanowin barokkilinna puistoineen ja saarineen. Lisäksi aiomme kulkea Kuninkaallista tietä pitkin katsellen sen varrella olevia rakennuksia ja patsaita.


Varsovan vanha kaupunki 2. maailmansodan jälkeen (Kuva täältä.)

Museoiden osalta aiomme vierailla ainakin Marie Curie -museossa, käydä katsomassa täysin uudelleenrakennettua Vanhaa kaupunkia ja sitä ympäröivää muuria sekä tutustua 1600-luvun asevarastoon rakennettuun Valtion arkeologiseen museoon. Antonia kiinnostaa myös maan historia, joten Kansallismuseo ja Puolan armeijan museo tulevat varmasti tutuiksi. Kirkkojen osalta ensimmäisinä listalla olisivat Pyhän Annan kirkko, Pyhän Johanneksen katedraali sekä Pyhän Ristin kirkko. Viimeksi mainitun kirkon erikoisuutena on se, että yhteen sen pylväistä on muurattu säveltäjä Chopinin sydän.


Nowy Swiat -ostoskatu (Kuva täältä.)

Shoppailun osalta tavoitteena olisi löytää uusi urheilukassi, pari paitaa ja farkkuja. Hyville työkengille olisi myös käyttöä. Ostoksia lähdemme etsimään rautatieaseman lähettyvillä sijaitsevasta Zlote Tarasysta osoitteesta Zlota 59. Muita mielenkiintoisia kauppakeskuksia olisivat Galeria Centrum, kulttuuripalatsin viereiset markkinat osoitteessa Plac Defilad 1 ja Nowy Swiat -ostoskatu.


(Kuva täältä.)

Ruoan osalta tavoitteena on syödä paljon salaattia, mutta myös paikallisia ruokia. Perinteinen puolalainen ruoka on liha- ja perunavoittoista, mutta listalta löytyy myös raviolia muistuttuvat Pierogi-nyytit, Galabki-kaalikääryleet, Bigos-liha&kasvismuhennos sekä Kapusniak-kaalikeitto. Keittoihin ihastuneena aionkin ensimmäisenä lounaanani tilata Kapusniakia. Lisäksi haluan ehdottomasti käydä tutustumassa Bar mieczny -maitobaareihin ja syödä jälkkärinä hedelmäsalaattia.

Menisipä ensi viikko nopeasti, jotta pääsemme reissuun. Kyllä on kannattanut olla ilman herkkuja. ;P

4 kommenttia:

 1. oi nyt näin pianko lähdette!! ihanaa!!

  VastaaPoista
 2. piti ottaa nyt vähän ennakkoa loman suhteen, kun maaliskuu on viikonloppuja myöten täynnä töitä. edelleen karkkilakko pitää myös tuolla lomalla, vaikka kuulemma on mahdollista maistella paikallisia erikoisuuksia. :D

  VastaaPoista
 3. Noita kuvia katsellessani tuli mieleen, että hitsi, mie oon käynyt Varsovassa. :D Olen viettänyt siellä ohikulkumatkalla yhden yön, käytiin jossain puistossa ja ravintolassa syömässä, ja siinä ne kokemukset sitten olivatkin - yhdessä yössä ei saa kaupungista paljoa irti.

  Puola maana oli kyllä oikein mukava, ja ruoka oli muistikuvieni mukaan hyvää: Krakovassa oltiin sitten kolme yötä ja ehdittiin nähdä siellä vähän enemmän.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin oli alunperin ajatus käydä Krakovassa ja Auswitchissa nyt samalla reissulla, mutta päivän aikaisempi paluu tuli sen verran halvemmaksi, että jätetään tuo Krakova nyt tällä kertaa väliin. Me olemme niin monta kertaa on menty isoon kaupunkiin liian vähällä ajalla, että katellaan nyt ennemmin Varsova kerralla kuin kaksi kaupunkia huonosti. :)

  Kävittekö reissullanne muualla kuin Krakovassa ja Varsovassa? Meillä olisi periaatteessa mahdollisuus käydä jossain pienemmässä kaupungissa pyörähtämässä. Katselin vähän Turonia, josko se olisi hyvä kohde. Siellä on keskustassa kuuluisa 2km autoton vyöhykekin. :D

  VastaaPoista