maanantai 31. tammikuuta 2011

Kesäloman matkakohde


Vilnan reissun jälkeen voimmekin jo hieman valottaa kesän matkasuunnitelmaamme. Tarkoituksena on nimittäin lähtä elokuussa Kiinaan tapaamaan Antonin veljeä. Aasia on minulle aivan uusi kokemus, sillä olen reissannut vain Euroopassa. Anton on aiemmin käynyt Kaliforniassa ja Japanissa Euroopan lisäksi, mutta Aasia on hänellekin uutta. Odotammekin jo innolla tulevaa matkaa. Sää Kiinassa on elokuussa vielä lämmin, mutta ennen kuin Kiinaan asti pääsee on monta paperia täytettävänä. Rokotuksia matkaa varten meidän ei tarvitse ottaa, mikä oli minulle erittäin suuri yllätys. Olisin voinut kuvitella Kiinaan olevan enemmän rokotesuosituksia kuin sinne todellisuudessa onkaan. Selviämme nimittäin aiemmin laitetuilla ja tehostetuilla hepatiiteillä, jäykkäkouristuksilla, polioilla, tetanuksilla sekä puutiaisaivokuumerokotteilla. Minä olisin kyllä mielelläni ottanut keltakuume yms. rokotteet, mutta eipä niitä kuulemma kuukauden reissulla tarvi. :)


(Kuvalähde: http://leadership.uoregon.edu/get_involved/student_groups/437)

Lennämme siis ensin Finnairilla Helsingistä Hong Kongiin. Alustavan suunnitelman mukaan Hong Kongissa on tarkoitus viettää 3-4 päivää.


(Kuvalähde: http://www.virtourist.com/asia/china/shanghai/index.html)

Hong Kongista lennämme China Airlinesilla Shanghaihin toisiksi 3-4 päiväksi, jonka jälkeen...


(Kuvalähde: http://www.iltalehti.fi/matkailu/matkakohteet/AASIA/peking.shtml)

...lennämme China Airlinesilla Pekingiin Antonin veljen luo. Pekingissä ajattelimme viettää viikon pari käyden tutustumassa ainakin Kiinan muuriin ja läheiseen maaseutuun. Takaisin Suomeen lennämme Shanghain ja Hong Kongin kautta, koska ainakin näillä näkymin tällainen reitti olisi hinta-laatu -suhteeltaan paras. Kolme Kiinan jättikaupunkia, jes!

2 kommenttia:

  1. Hong Kong on oikein mahtava paikka ja siellä ehtii muutamassa päivässä nähdä paljon. Viivyimme siellä kolmen yön yli matkalla Australiaan. Yövyimme Kowloonissa, josta löytyi halpa, siisti hotelli todella huokeaan hintaan. Peakissa kannattaa käydä (hienot näkymät kaupungille), ja Avenue of Starsin valoshow oli hieno. Ehdottomasti tutustumisen arvoisia ovat myös monet temppelipuistot, metroilla pääsee kätevästi liikkumaan paikasta toiseen.

    VastaaPoista
  2. Wow, kiitos vinkeistä! Tällaiset vinkit ovat kullanarvoisia, kun on aikaa vain muutama päivä ja kaupungin koko jättisuuri! En millään malttaisi odottaa kesään asti, jotta pääsen näkemään kaikki mainitsemasi asiat. :)

    VastaaPoista