sunnuntai 16. tammikuuta 2011

MuuttohommiaJoulupukki toi meille tänä vuonna paljon kotiin liittyviä lahjoja. Yksi niistä oli uusi lehtiteline, joka sai heti oman paikkansa eteisen kaapin vierestä. Lehtiteline onkin heti kerännyt kaikki taloutemme sisustuslehdet. Lehtiä on kiva selailla eteisen pehmeällä matolla ja samalla silmäillä asuntoa uusien sisustusideoiden myötä.Muutto aiemmasta kodistamme, viihtyisästä ja tilavasta kaksiosta, alkoi tänään. Laatikkoa siirtyi ja tavarat siirtyivät suoraan omille paikoilleen. Muuttohommien ohessa saimme siirrettyä myös palvelinkoneen näyttöineen sille varatulle hyllylle isomman makuuhuoneen kaappiin. Asensimme jo remonttivaiheessa pistorasian ja nettipistokkeet kaapin alahyllylle, jotta mahdollistimme palvelinkoneen asentamisen kaappiin. Koneen tarkoituksena on toimia asuntomme mediakeskuksena, josta musiikit ja elokuvat on helposti haettavissa verkkoyhteyden kautta. Tällä hetkellä palvelinkoneena toimii aikaisempi pöytäkone, mutta isokokoinen keskusyksikkö näyttöineen on tarkoitus korvata tehokkaalla IBM:n läppärillä, kunhan läppäri saadaan viritettyä kuntoon. IBM:n läppärit ovat juuri sopivia palvelinkoneiksi, koska niiden tehot ovat vailla vertaansa (niin kuin hintakin ;P). Muilta osin tietotekniikkaamme pitää pystyssä MacBook sekä iMac. Näiden lisäksi on tarkoitus hankkia vielä yksi näyttö, jotta MacBookilla työskennellessä voi käyttää kahta eri työpöytää kahdella eri näytöllä.


(kyllä, kasvi alkaa näyttää hyvin kuihtuneelta!)Muuttolaatikoiden purkamisen jälkeen sytytimme kynttilät ja asentelimme Nintendo Wiin omalle paikalleen yhteen TV-tason lokeroista. Samalla nostimme televisiota yhden pykälän ylöspäin ja putkitimme televisioon kytketyt johdot. Sopivan kaapelikourun löytäminen on ollut hankalaa, koska Wii, Xbox 360, DVD-soitin ja tallentava digiboxi pitää kaikki kytkeä television taakse. Onneksi tulevien kaiuttimien johdot sentään ovat pienet. :)

Huomenna jatkamme arkista aherrusta ja muuttolaatikoiden täyttämistä. Onneksi minun ei tarvitse pakata läheskään kaikkea tavaraa mukaani, vaan kotinamme toiminut kaksio jää vanhempieni viikonloppuasunnoksi. Vältyimme siten tavaroiden myymiseltä ja saavatpahan vanhempanikin kokeilla kymmenien vuosien tauon jälkeen kerrostaloelämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti