maanantai 31. tammikuuta 2011

TrakaiKaunasin jälkeen suuntasimme tiistaina noin 30 km päähän Vilnasta sijaitsevaan Trakain kylään. Matka taittui jälleen junalla ja juna se vasta uusi kokemus olikin. Olen pitkään Itä-Euroopassa vieraillessani halunnut matkustaa vanhalla junalla ja vihdoin pääsin sellaisen kyytiin! Junassa oli kovat penkit, ikkunat tiivistetty teipillä ja ilmastointi hoidettu hieman ehkä vuotavilla seinillä. Tällainen juna oli todellakin kokemus!Junan pääteasema, Trakain kylä oli Kaunasin jälkeen pienoinen pettymys. Se ei nimittäin ollut lähelläkään aito, vaan enemmänkin turistikohde. Sen vuoksi taksikuskikin osasi heti jo kysyä meiltä, haluammeko mennä Trakain linnalle. Linna on rakennettu keskiajalla ja sitä on vuosien varrella restauroitu lähes kokonaan. Kävimme katselemassa linnaa ulkoapäin. Sisälle emme menneet, koska linna tuskin olisi tarjonnut kovinkaan paljon uutta koettavaa. Sen sijaan lähdimme kävelemään takaisin juna-asemalle ja katselimme paikallisia taloja mennessämme.Päätien varressa olevat talot oli selvästi kunnostettu turistien saapumisen myötä. Usean talon pihassa oli myös Coca Colan automaatti. Niiden tarkoitusperä jäi meille epäselväksi, mutta ne olivat joko asukkaiden jääkaappeja tai sitten niistä myytiin virvokkeita ohikulkeville turisteille. ;P


Omakotitalojen osalta vihreä oli selkeästi kaupungin yhteinen väri. Kaikki talot olivat nimittäin vihreitä, osa taloista jopa kolmen eri vihreän sävyisiä! Siinä tilanteessa, että talo ei ollutkaan vihreä, niin vähintäänkin talon edessä olevat puutarhakalusteet ja penkit olivat vihreitä. :DKylmyyttä omakotitaloissa oli torjuttu seinään naulatuilla tuulensuojalevyillä ja tervapapereilla. Löytyipä kaupungista myös vanulla vuorattu talon seinäkin, mutta harmillisesti siitä minulla ei ole kuvaa. Kekselijäisyys oli Coca Cola -automaateista siirtynyt myös siis talojen seiniin.
Hauskuutta kylässä lisäsi myös paikallinen tori. Torilla myytiin kaikkea villalangasta makkaroihin ja asiakkaita riitti. Kokonaisuudessaan Trakai oli kuitenkin meidän makuumme liian turistirysä, mutta toki kerran siellä oli ihan mukava käydä ja ehdottomasti Vilnassa vieraillessa kannattaa ottaa junamatka Trakaihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti