tiistai 18. tammikuuta 2011

UnelmiaValmistuminen on saanut minut miettimään, mitä oikeastaan haluan elämältäni. Olen viidessä vuodessa paahtanut yhden ammattikorkeakoulututkinnon ja yhdet maisterin paperit erinomaisilla arvosanoilla, mutta en siltikään tiedä, mitä haluaisin oikeastaan työkseni tehdä. Monta vuotta olen toki toiminut tieto- ja viestintätekniikan opettajana sekä yliopistolla että kansalaisopistolla saaden erinomaista työkokemusta. Silti kaipaan jotain aivan uutta; uutta ympäristöä, uutta ilmastoa, uusia tilanteita ja tapahtumia sekä etenkin englannin kieltä. Kieli, jota vihasin peruskoulussa, on noussut lempparikseni ja haluan käyttää sitä aina kuin vain mahdollista.

Ratkaisu englannin kielen käyttöasteen nostamiseen olisikin muutto ulkomaille. Lukioaikoinani kuvittelin hakevani yliopistolta vaihtoon, mutta kuinkas siinä kävikään. Yksi ilta ja olinkin päästäni pyörällä, enkä enää malttanut lähtä minnekään; miehet tai yksi erityinen mies. Niin ne vuodet vierähtivät, opinnot loppuivat ja avioliitto solmittiin. Osoitteeni ei siis koskaan vaihtunut ulkomaille. Pohdinkin nyt Antonin veljen muutettua Pekingiin, olisikohan se jo meidänkin aika käydä tutkailemassa elämää Suomen rajojen ulkopuolella. Työmarkkinani tuskin kapenisivat parin vuoden ulkomaanreissun aikana.

Mahdollisia muuttokohteita olisivat mielestäni San Diego Kaliforniassa (lämmintä ja aurinkoa ympäri vuoden, miinuspuolena maanjäristykset ja hurrikaanit), Peking (takuuvarma kulttuurishokki ja toimintatapojen uudelleenopettelun paikka) tai Ulm (muiden vaihtoehtojen ohessa melko tylsä vaihtoehto, plussana saksan kieli). Mielestäni lähteminen on valinnassa se vaikein, se kuinka kauas lähtee ei taida olla enää niin merkityksellinen. Yhtälailla sitä on poissa kotikaupungista oli sitä eripuolella Suomea, Etelä-Saksassa tai Kaliforniassa. Lentokoneet kuitenkin vievät joka paikkaan ja kaikkialta pääsee aina Suomeen takaisin, jos haluaa.

Päätösten tekeminen on kuitenkin niin vaikeaa. Asuntomme on juuri remontoitu valmiiksi, töitä riittää ja Lumpparikin muutti meille. Silti kaipaan jotain uutta ja ihmeellistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti