torstai 27. tammikuuta 2011

Vilna, osa 2
Vilnalaiset kodit olivat siis hieman erilaisempia kuin meillä Suomessa. Osa taloista oli aivan uusia ja todella hienoja, mutta osa oli ulkopuolelta jo hieman vanhemman näköisiä. Yllä oleva talo oli mielestäni yksi hauskimmista, koska talo näytti muuten aivan uudelta, mutta parveke olikin jo aikaa nähnyt. Vastaavanlaisia taloja oli tosi paljon. Jänskin juttu oli kuitenkin se, että usein tällaisten talojen pihalla oli kuitenkin aivan uusia ja hienoja autoja.Moninpaikoin oli myös taloja, jotka oli korjattu kokonaan, pihat laitettu viimeisen päälle, mutta naapuritalot olivatkin sitten aivan raunioina. Talvipuutarhoista puheenollen monen talon pihalla oli kivoja istutuksia. Olisi kiva nähdäkin, miltä pihat näyttävät kesällä.Yksi ehkä hienoin juttu, mitä ulkomailla yleensä näkee, ovat sisäpihalle johtavat kaarikäytävät. Näistä minä tykkään!Talojen julkisivuista ehkä eniten silmään pistivät kauniit ikkunaluukut. Toki luukkuja on myös muuallakin, mutta niihin tottumattomin silmin ne näyttävät oikein viehättäviltä.


Literatu gatvé


Samoja vanhoja ikkuna- ja oviluukkuja löytyi myös taiteilijoiden suosimalta Literatu gatvélta, jossa asui kirjailijoita, keramiikkataiteilijoita sekä nahkataiteilijoita. Katua ympäröivien rakenusten seiniin oli kiinnitetty paljon erilaisia taideteoksia, mm. metallikaiverrettuja sirkkelinteriä, öljyvärimaalauksia, metallikaiverruksia, puukaiverruksija sekä sprayuksia.


Sprayauksia kaupungissa oli kyllä vaikka muille jakaa. Löysimme useita katuja, joiden kaikki seinät oli sprayattu täyteen sekä hienoja taideteoksia että perinteisiä tekstejä.


Toki Vilnassa oli myös röttelöitä ja suuria kerrostalokomplekseja. Ne eivät kuitenkaan jääneet päällimmäisenä mieleen, koska kaupunki oli muilta osin todella kaunis. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti