torstai 27. tammikuuta 2011

Vilna, osa 3


Matkailu ei kuitenkaan ole mitään ilman kunnon shoppailuja. Vilna tarjosi erinomaisia shoppailumahdollisuuksia, sillä siellä oli niin isoa kuin pientäkin kauppakeskusta.

Tosin iso Akropolis-kauppakeskus sisälsi 250 kauppaa, kymmeniä ravintoloita, yhden jääkiekkokentän, elokuvateatterin, keilahallin sekä kunnollisen hypermarketin. Hypermarketissa oli myös tavaroiden lisäksi tarjolla miesten hoitopaikka eli pystybaari, josta sai ostaa joko tuopillisen tai pullollisen mallaspirtelöä. Anton sanoikin, että lähtisi ehdottomasti toistekin hakemaan
kiva kahvila


paperista taiteltuja kukkia


"Pieni" Europa-kauppakeskus puolestaan vastasi enemmänkin meidän paikallista Stockmannia. Lisäksi kaupungissa oli 3 muuta keskikokoista kauppakeskusta sekä yksi Outlet-myymälä. Hintataso oli myös sopiva, kaikki tuotteet oli hinnaltaan kolmas osa Suomen hinnoista. Parhain oli kyllä se, kun ostin neulepaitoja hintaan 19,95 lt. Samanlaisia myydään Suomessa hintaan 19,90€. ;P

Lisäksi kauppakeskuksissa oli esillä paljon erilaista taidetta. Parhaiten mieleen jäivät kuitenkin isot Cow Parade -lehmät, joita myytiin myös pienempinä kotiversioina. Lehmiä löytyi monissa eri kuoseissa, mutta tekstiä täynnä ollut lehmä (ylin kuva) oli ehkä kaikista hienoin.


Toisenlainen markkinapaikka oli sitten sunnuntaina kävelykadulla, kun paikalliset tulivat ostamaan seuraavan viikon leivät, lihat, kalat, makkarat ja pullat. Kaikki torituotteet myytiin suoraan autojen takatiloista, sivusta avattavista ikkunoista tai asuntovaunuista. Markkinapaikka oli todellinen kokemus!Markkinoilla käymisen jälkeen maistui myös kuuma tee. Kokeilin loman aikana useaa teelaatua, mutta vihreää teetä ei ollut voittanutta.

Seuraavassa postauksessa on luvassa pieni siivu Kaunasia ja Trakaita, joihin matkustimme varsin mielenkiintoisilla junilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti