perjantai 28. lokakuuta 2011

Viikko yllätyksestä



Viikko sitten järjestin Antonille sen kauan odotetun yllätyksen. Valmistelin kaikki yllätyksen vaiheet töiden jälkeen ja selvitin Antonin kotiinpaluuajan. Viisi minuuttia ennen Antonin saapumista siirryin Lumpparin kanssa ylimpään kerrokseen odottamaan hissin oven avautumista. Muutamaa minuuttia etuajassa Anton saapuikin, avasi oven ja näki ensimmäisen osan yllätystä. Ulko-ovemme sisäovessa oli nimittäin vuoropuheluksi kirjoitettu Kohtaus 1, joka vihjasi Antonille tarpeesta käydä kaupassa. Näin minä sain lisäaikaa järjestelyille.

Kaupassa käynnin aikaan laittelin kasvikset valmiiksi lautasille, ja valmistelin seuraavan vaiheen. Ennen Antonin saapumista siirryin jälleen ylempään kerrokseen ja jätin vuoropuheluksi kirjoitetun Kohtaus 2 -paperin eteiseen. Vuoropuhelun perusteella Anton lähtikin käyttämään koiran ulkona, jolloin minulle jäi aikaa kattaa pöytä ja paistaa pihvit. Tykkäämme molemmat mureasta pihvistä, joten herkkuillallisemme koostui kasviksista ja chili-valkosipulipihvistä.



Koiran ja Antonin saavuttua kotiin kaikki oli valmista. Itse asiassa sillä sekunnilla, jolloin ulko-oven lukko rasahti, siirsin paistinpannun tiskialtaaseen ja lautaset pöytään. Parempaa ajoitusta ei olisi voinut toivoa!

Ruokailun jälkeen Kohtaus 3 -lappunen odotteli Antonin ruokalautasen alla. Eipä se Anton sitä kuitenkaan huomannut, joten siirsin lapun vaivihkaa sohvatyynyn alle. Alkaessamme katsoa leffaa armas kaksilahkeiseni nosti sohvatyynyä ja löysi uuden vuoropuhelun. Kirjoitetun keskustelun perusteella hän hoksasi lahjakassin, joka oli odottanut koko illan TV-tasolla. Kassin sisältä paljastui Watsa kahvia, teetä, suklaata ja suklaakeksejä. Viimeisenä kassista paljastui tulostettu lahjakortti intialaiseen päähierontaan. Päähieronnasta meillä on ollut usein puhetta, mutta vasta nyt olemme varanneet siihen ajan. Odotankin mielenkiinnolla parin viikon päässä siintävää hierontaa.


(Kuva täältä.)

Viimeviikkoisen yllätyksen lisäksi olemme varanneet yhteistuumin itsellemme matkan jouluiseen Pariisiin. Alunperin minulla oli tarkoitus varata matka yllätyksenä, mutta Antonin työ- ja opiskelukiireiden vuoksi oli parempi sopia ajankohta yhdessä.

Nyt voisinkin aloittaa jouluiseen Pariisiin tutustumisen. Eiköhän se kaupunki viimeistään lomamme aikana ehdi pukeutua jouluvaloihin. :)

4 kommenttia:

 1. Voi ettttä! :) Ihana yllätys!

  VastaaPoista
 2. Yllätyksen kohdekin tykkäsi kovasti. Kuulemma oli jännittävää, kun ei tiennyt, mitä kotona on tapahtuu, kun pari kertaa löytyi vain vihjailevia Kohtaus-lappusia. :D

  VastaaPoista
 3. Oi, yllätykset on kivoja! :) Itse ostelen miehelle välillä jotain pientä tai teen oikein herkkuruokaa. Viimeksi eilen tilasin herralle sen kauan etsiskelemän kirjan.

  Oi ihanaa, jään seuraamaan Pariisi-juttuja! Itse ollaan lähdössä joulun välipäivinä samaan kaupunkiin. :)

  VastaaPoista
 4. Pariisi on kyllä ihana kaupunkin! Kahdesti olemme siellä käyneet, emmekä vieläkään ole nähneet läheskään kaikkea. Nyt odotan innolla joulumarkkinoita ja muutakin jouluhössötystä. Lukemani perusteella joulun pitäisi alkaa 6.11., mutta luotan vahvasti siihen, että kaupallinen joulu (markkinat, koristeet, lahjat...) on alkanut jo paljon aiemmin. :)

  Ootteko te Minna pitkään Pariisissa? Mitä ajattelitte mennä ensimmäisenä katselemaan?

  VastaaPoista