torstai 27. lokakuuta 2011

Wonders of China part 15


Hangzhoussa kävimme tosiaan katselemassa paikallista maustekauppaa. Paljon oli vaihtoehtoja ja paljon varmasti jäi meiltäkin ainesosia tunnistamatta, mutta kyllä ne sammakot ja liskot olivat melko jänniä - ihan noin niin kuin mausteeksi myytävinä. Arvokkaimmat maustekasvit ja -eläimet oli pakattu kultakankaalla päällystettyihin rasioihin. Siitä oiva tuliainen jopa henkilölle, jolla on jo kaikkea!


Kaupungilla käveleskellessämme pohdimme sammakon makua. Onkohan se makea vai suolainen? Maukas vai kitkerä? Sitkeä vai pehmeä? Ehkäpä juuri nämä kuvissa vilahtaneet kokit osaisivat vastata kysymyksiimme, ja tarjota meille maukasta ruokaa. Nimenhuuto oli ainakin tarkka ja työntekijöiden rivit suorat.

Pienenä kaupunkina Hangzhou tarjosi meille yllättävän paljon kokemuksia. Kotiinlähdön aikana tajusimme myös, miksi Hangzhouta pidetään romanttisena kohteena. Auringonlaskiessa huomasimme nimittäin auringon todellakin näkyvän pilvien takaa. Se oli jo luksusta Shanghain ja Pekingin jälkeen! Laitanpa alle vertailun vuoksi kuvan Pekingin auringonlaskusta, jotta huomaatte, millainen merkitys saasteilla todellakin on.


Auringonlasku Hangzhoussa

Auringonlasku Pekingissä selkeällä säällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti