maanantai 25. kesäkuuta 2012

Den Röda Båten -hotelli


Mainitsimmekin jo aiemmin varanneemme Tukholmaan uudenlaisen hotellielämyksen. Den Röda Båten, punainen puulaivahotelli, oli aivan nappivalinta! Sijainti oli erinomainen Östermalmin rannalla noin kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Laiva tarjosi myös kaiken tarvitsemamme: iltaisin hyvät näkymät, riittävän pehmeän sängyn, kuumaa vettä suihkusta, ilmaisen internetin ja halutessamme myös aamiaisen. Hotellin sisustus oli myös viimeisen päälle mahtava ja laivan henkeen sopiva.


Sijaintinsa vuoksi hotellista käsin oli helppoa tutustua kaupunkiin kävellen. Lukijoina tiedättekin, että tänä vuonna olemme painottaneet matkoillamme nähtävyyksien lisäksi paikallisia ruokia, joten naapurimaassamme käydessä emme unohtaneet ruotsalaisia lihapullia tai puolukkahilloa. Ruotsalaiseen tapaan Anton myös nautiskeli lihapullia muusilla aivan kuin lapsuusaikoinaan Boråsissa.

Ravintoloiden osalta pyrimme valikoimaan ne kaikista tyylikkäimmät ja syvimmällä maan alla sijaitsevat. Wienin reissulla kellariravintoloihin ja -viinitupiin ihastuneina totesimme yhteenääneen kellareissa olevan omaa taikaansa. Eniten taikaa löytyikin Vanhan kaupungin sydämestä Cafe Källarenista. Ravintola-annosten osalta eniten uusia kokemuksia puolestaan toi tomaattinen chilillä maustettu lohikeitto. Keitto muistutti mielestäni aasialaisia kalakeittoja ollen erittäin maukasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti