tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tukholmassa ostoksillaTukholman ostospaikoista ajattelin tällä kertaa esitellä kaksi mieleenpainuvimpaa kohdetta. Ensimmäinen ihastuksen kohteemme Lena M Swedenin Studio sijaitsee Vanhassa kaupungissa osoitteessa Kindstugatan 14. Studio oli sisältä tunnelmallinen ja kotiinviemiseksi olisi löytynyt niin tiskirättejä, tarjottimia, kynttilöitä, erilaisia käsitöitä kuin hattujakin. Erityisesti ihastuin liikkeessä oleviin puutauluihin. Sellainen olisi isokokoisena täydellinen valinta parvekkeellemme.


Toinen Vanhan kaupungin sykähdyttävimmistä liikkeistä käsityöliike Happy Color sijaitsi osoitteessa Stora Nygatan 44. Sieltä meinasinkin tuoda kotiin lankaa jos jonkin väristä. Lisäksi liikkeestä olisi saanut aivan ihania huiveja, kirkkaanväristä villaa, kierrätysmateriaaleista tehtyjä koruja, laukkuja ja söpöjä pehmoleluja. Ehdottomasti tutustumisenarvoinen liike, mikäli Tukholmassa käy!

Loppuun vielä tyypillisimpiä tuliaisia Ruotsista; Taalainmaan puuhevosia. Hevosia on rakennettu Taalainmaalla 1700-luvulta lähtien. Alunperin ne olivat huonekaluteollisuuden sivutuotteita ja lasten leikkikaluja, mutta vuoden 1939 maailmannäyttelyyn osallistumisen jälkeen hevosista on tullut yksi Ruotsin tunnetuimmista symboleista. Suurin Taalainmaanhevonen sijaitsee Ruotsin Avestassa, ja se on säkäkorkeudeltaan jopa 13 metriä. Hinnoiltaan hevoset olivat noin 200 kruunusta ylöspäin. Pienimpien hevosen korkeus oli vain pari senttimetriä.
2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Herkullisen näköisiä kuvia. Juurikin suunnittelen tässä Arlandan lentoja ostavani... :))

    VastaaPoista
  2. Hyvä, kun oli vinkkiä sulle Tukholman matkaa varten. Siellä on kyllä Vanha kaupunki niin pullollaan ihania sisustus- ja käsityöliikkeitä, että tekisi mieli mennä jälleen uudelleen samoille seuduille. :)

    VastaaPoista