tiistai 12. kesäkuuta 2012

FjäderholmarnaTukholman reissumme yhtenä tavoitteena oli päästä jollekin saaristoalueen saarista. Monesta hyvästä vaihtoehdosta valitsimme ehkä sen kaikkein tavanomaisimman ja matkustimme lautalla vehreälle Stora Fjäderholmen -saarelle. Saari on historiansa aikana vaihtanut nimeään ja käyttötarkoitustaan monesti sekä se on jopa varustettu Tukholman puolustusasemaksi. Puolustuskäyttöön saari tosin ei ole koskaan joutunut, mistä kertovat jo ruostuneet aseetkin.

Nähtävää saarella oli yllättävän paljon. Me kävimme katsomassa laivamuseota (sisälsi kaksi purjevenettä, joista toinen tervattu), käsityöläiskorttelia (yksi ihminen puhalsi lasia) ja bongasimme laivoja kalliolta. Ristelijöiden bongaaminen oli oikeastaan koko reissun suola. En ollut koskaan tullut ajatelleeksikaan, kuinka paljon risteilijöitä Tukholmasta päivittäin lähtee. 

Toinen ehkä mielenkiintoisin nähtävyys saarella oli merilokin pesimäpaikka. Lokit nostivatkin kunnon älämölön, kun tunkeuduimme heidän alueelleen. Meidän onneksemme pari poikasta oli jo ehtinyt kuoriutua, joten pääsimme kuvaamaan pörröisiä untuvikkoja. Aiemmin en ollutkaan koskaan nähnyt lokinpoikasta livenä. Ne olivat melkein yhtä "sieviä" kuin puluperheen lapset. Muiden lintulasten osalta näimme hanhien poikasia sekä lapsettoman sorsapariskunnan. Lintujen määrää saarella vahvistaa hyvinkin todennäköisesti se, ettei niille ole siellä luonnollisia vihollisia. Sen vuoksi lintuja olikin erittäin paljon.Saarelta lähdettyämme pysähdyimme aurinkoiselle patiolle Nackaan. Kylmä juoma ja lämmin aurinko olivat mahtava kombinaatio. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti